Jasmin Unkić više nije trener rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa

0
402

Jasmin Unkić neće u Challenge cupu, ni u narednoj sezoni Premijer lige BiH voditi rukometašice tuzlanskog Jedinstva AtlasRelaxa.

Iako je ekipu viceprvakinja BiH preuzeo na vrijeme od šest mjeseci, očekivalo se da će ostati na klupi Tuzlanki.

– Prije nekoliko dana nazvao me član klupskog rukovodstva i samo me je pitao želim li ostati trener Jedinstva AR, ali uz po mene nepovoljnije materijalne uslove. Rekao sam da imam uvjete ispod kojih ne bih išao i na tom se završilo. Ni do sada nisam imao enormna primanja, tako da sam stekao dojam da je telefonski poziv uslijedio tek reda radi i da stvarne želje za produženjem saradnje nije ni bilo – rekao je Unkić za Fenu.

U Jedinstvo AtlasRelax Unkić je došao početkom decembra prošle godine, nakon razlaza sa Zvjezdanom Tomićem. S Tuzlankama u proljetnom dijelu prvenstva nije izgubio nijednu utakmicu. Ekipa se okitila naslovom viceprvakinja, plasirale su se i na završnicu Kupa BiH koja nije odigrana.

Poslije 2009. godine ekipa je prvi put izborila pravo nastupa u EHF kupovima, a prijava za Challenge cup je poslata prije nekoliko dana.

– S Jedinstvom AR imao sam ugovor na pola godine. Ispoštovali su sve, nisu mi ostali dužni ni marke. Tako da se ne ljutim, a klub će u meni uvijek imati velikog prijatelja i navijača – kaže Unkić.

Međutim, dodaje da nije korektno saradnju okončati telefonom.

– Valjda je bio red da popijemo kafu i porazgovaramo. Tim više što ni poslije završetka prvenstva, kada smo u Mejdanu imali zadnji trening i igračicama simbolično uručili pehar i medalje, niko me nije nazvao barem da kaže jesam li dobro ili loše radio – navodi sada već bivši trener „labudica“.

Iako je po završetku prvenstva okončan njegov ugovor s tuzlanskim klubom, kaže da je očekivao produženje saradnje, tim više što je jamčio da će ekipa tek u narednoj sezoni jurišati na naslov prvakinja.

– Ako nekoga cijenite, onda ćete nastojati da on ostane u klubu. Nisam u razgovoru koji sam spomenuo osjetio želju klupkog čelnika da dalje budem trener. Također, neke su me igračice zvale i govorile su kako im je žao što ih više neću trenirati, po čemu zaključujem da su prije mene znale da dolazi novi trener. Kažem, ne ljutim se, mada je ostao gorak ukus završetka na nekorektan način – završio je Unkić.

Predsjednik UO Jedinstva AtlasRelaxa, Nermin Čolić, od nas je čuo da Unkić više nije trener ekipe.

– Moram reći da se ne miješam u stvari struke i da na angažovanju igračica i trenera rade drugi ljudi. U utorak imamo Skupštinu kluba i tada ćemo o svemu razgovarati – rekao je Čolić za Fenu. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here