Jagodić želi Mehmedagića i Efendića, ali će ih čekati najduže do vikenda!

0
443

Već tri dana traju ljekarski pregledi i testiranja igrača Slobode, tako da će večeras u 18 sati biti održan prvi zajednički trening svih nogometaša koji su na raspolaganju stručnom štabu.

Trenera Vladu Jagodića trenutno najviše zanimaju Haris Mehmedagić i Samir Efendić, koji su najavili razgovore o produženju ugovora i ostanku na Tušnju.

– Nažalost, nijedan se nije pojavio na treningu. Njima su ugovori istekli, ali još su igrači Slobode i moja velika želja je da ostanu u klubu, kao što su to uradili Aleksandar Lazevski i Adnan Hadžić – kaže za Fenu trener Jagodić.

Za razgovore s igračima zaduženi su predsjednik kluba Senad Mujkanović i sportski direktor Denis Karić.

– Oni me informišu o svim novostima, a moje je da realizujem plan priprema. Mehmedagiću i Efendiću sam ostavio vremena do vikenda da se izjasne ostaju li u klubu ili ne. Od ponedjeljka počinjemo raditi dva puta dnevno i želim imati na raspolaganju sve igrače sa riješenim statusom – naglasio je trener Tuzlaka.

Prvu internu kontrolnu utakmicu u Slobodi su najavili za 17., a drugu za 20. juni kako bi provjerili sve nove i igrače na probi, prije nego što naprave spisak igrača za pripreme u Kupresu (od 29. juna do 11. jula). (Fena, tl – Foto: M. Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here