Jagodić: Važna pobjeda protiv dobre ekipe Krupe

0
610

Nakon što je Sloboda golovima Aleksandra Subića u 18. i Harisa Mehmedagića u 45. minuti povela 2:0 protiv Krupe, očekivala se lagana pobjeda Tuzlaka.

Ali, poslije gola Uroša Mirkovića u 71. minuti, Krupa je imala još dvije sjajne šanse za izjednačenje i kraj utakmice na klupi Slobode dočekali su s olakšanjem.

– Svaka pobjeda je lijepa, makar i teška. Moram reći da se nismo povukli nakon 2:0 nego nas je Krupa nadigrala u drugom poluvremenu. Vidi se da ekipa kolege Starčevića ima glavu i rep – izjavio je trener Slobode Vlado Jagodić.

On je čestitao svojim igračima na vrijednoj pobjedi.

– Pritisak je bio na našoj strani, jer smo morali pobijediti. Odigrali smo u prvom poluvremenu zaista dobro, postigli smo dva gola. Nisam očekivao da možemo nastaviti u ovakvom ritmu, ali ni to da dozvolimo protivniku da se ovako razmaše. Čestitam mojim igračima na požrtvovanju. Drago mi je da smo zadržali priključak za ekipama koje pretenduju na Ligu za prvaka – zaključio je trener Slobode.

Starčević: U nastavku je izgubio bolji tim

Sjajna igra Krupe u drugom poluvremenu na Tušnju, ali i poraz protiv Slobode, koja se sada ekipi Slobodana Starčevića primakla na samo jedan bod.

tl_slobodan_starcevicNaravno da trener Krupljana nije zadovoljan rezultatom, ali isto tako valja reći da su u prvih 45 minuta potpuno nadigrani.

– Ako bih komentarisao samo drugo poluvrijeme onda ću reći da je bolja ekipa danas izgubila u Tuzli. Jako sam ponosan na svoje igrače u tom dijelu, ali utakmica se igra dva poluvremena. Slažem se da smo u prvom dijelu bili na „raspustu, slavlju i veselju“ , jer su moji momci kroz 17 prethodnih kola napravili veliki podvig. Osvojili smo 30 bodova i zauzeli 5. mjesto što ni najveći optimisti u Krupi, pa i u BiH nisu očekivali – rekao je trener Krupe Slobodan Starčević.

Šef stručnog štaba Krupe kazao je da je igra njegovog tima u drugom poluvremenu protiv Slobode idealna osnova za još bolji rad i ljepšu atmosferu.

– Nastavit ćemo tako i ubuduće i uvjeren sam da će ljubitelji fudbala širom BiH uživati u našoj igri, a naš cilj je izlazak u Evropu – kazao je Starčević. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here