Jagodić i Tandir najavili pobjedu Slobode, pozivaju navijače da im pomognu (Foto)

0
662

Imamo puni respekt prema ekipi Sarajeva, ali ne mogu se oni na Tušnju postaviti u ulogu favorita, bez obzira na njihov pobjednički niz u prvenstvu. Moraju znati da su u posljednjih pet susreta s nama izvukli samo jedan remi dok su ostale utakmice izgubili, izjavio je trener Slobode Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli.

Rekao je da Amer Ordagić sigurno neće igrati zbog povrede, kao ni Ismar Hairlahović zbog tri žuta kartona. Svi ostali igrači su na raspolaganju. Trenirali su cijelu sedmicu Nemanja Stjepanović, Samir Merzić i Aleksandar Subić, koji bi mogli biti u startnoj postavi „crveno-crnih“.

– Za nas je duel sa Sarajevom već play-off. Želimo pobijediti ekipu protiv koje nemamo šta izguiti, a možemo puno dobiti. Za sada uspješno i relativno lako realizujemo glavne klupske ciljeve, a to su Liga 6 i podmlađivanje ekipe. Pokušat ćemo doći i 4. pozicije u prvenstvu, jer vjerujemo da će ona omogućiti izlazak u Evropu – izjavio je Jagodić.

Trener Tuzlaka predočio je i plan priprema Slobode u prvenstvenoj pauzi, kazavši kako je kadetska reprezentacija BiH (U-17) zauzela Etno-selo Stanišići, pa će se cijelo vrijeme trenirati u Tuzli.

Novi vođa Slobodinog napada Ismar Tandir optimist je pred subotnju utakmicu. Kaže da nema treme i nada se dobrom rezultatu.

– Želim da prvim golom iz igre doprinesem povoljnom ishodu utakmice. Očekujem da nam u tome pomognu navijači – kazao je Tandir.

Tokom konferencije predstavljen je „projekt“ Radio Kameleona „Zajedno za Slobodu“, o čemu je govorio Amir Zonić. Predviđeno je privlačenje stotinjak firmi koje bi ekipi s Tušnja donirale po 1.000 maraka, a za uzvrat bi dobili besplatan reklamni prostor na bilbordima agencije Colloseum širom BiH.

Utakmica Sloboda – Sarajevo igra se u subotu od 15 sati. (Tekst i foto: Miroslav Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here