Izrael pobjednik Eurosonga 2018. s pjesmom “Toy” (Video)

0
479

Predstavnica Izraela Netta Barzilai sa pjesmom “Toy” pobjednica je 63. takmičenja za najbolju pjesmu Evrope. Predstavnici Srbije zauzeli su 19., a iz Slovenije 22. mjesto. S obzirom na koncept glasanja, neizvjesno je bilo do samog kraja.

Na finalnoj večeri Eurosonga u Meo Areni u Lisabonu predstavili su se muzičari iz 26 država, a pobjedu je odnijela djevojka za koju je karakteristično da u svojoj pjesmi zapravo kokodače.

Pobjedu je odnijela Izraelka ispred “kiparske Beyonce” i austrijskog predstavnika.

Posebnu pažnju javnosti privukla je predstavnica Estonija Elina Nechayeva koja je pjesmu “La Forza” izvela u raskošnoj haljini na kojoj se mijenjaju videoprojekcije. Njena haljina koštala je 65.000 eura, a Elini je bila potrebna pomoć devet osoba kako bi izašla na binu Meo Arene.

Srbiju su etno pjesmom “Naša deca” predstavljali Sanja Ilić & Balkanika.

Ogromnu pažnju privukla je predstavnica Kipra Eleni Foureira koja je pjesmom ”Fuego” i energičnim nastupom Evropu digla na noge.

Veliko finale takmičenja za najbolju pjesmu Evropu ove godine je održano pod sloganom “All Aboard” koji nas poziva da se okupimo na jednom mjestu i zajedno slavimo muziku i
poštujemo različitost. Program su prvi put u historiji Eurosonga vodile samo dame – Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Albert.

Zbog teške finansijske situacije Bosna i Hercegovina se ni ove godine nije takmičila na Eurosongu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here