Izdvojeno: Stidim se zbog kukavičluka i predaje bez borbe

8
1649

-Sramim se što sam građanin ovog grada, koji nije više što je nekad bio.

-Stidim se gradonačelnika i Gradske uprave što Univerzitet koji u svom imenu ima prefiks “tuzlanski”, kukavički i bez borbe predaje i prodaje kantonalnim diletantima.

-Sramim se akademske zajednice i intelektualaca koji zbog niskih poriva i nedostatka morala šute “k’o obične p….”. (Svaka čast rijetkim izuzecima)

-Stidim se studenata, USUT-a i omladine koja tako mlada potpada pod uticaj politike i svojih sitnosopstvenički interesa. Studenti, prije 49 godina vlast one države, u kojoj su živjeli vaši roditelji, je strepila od osvještenih studenata. Vi ste obične kukavice, koje imaju veliku priliku da budete gori i od svojih profesora.

-Stidim se, sramim se i krivim sebe što svoj život i život svoje obitelji uporno i tvrdoglavo “živim” u ovoj nemoralnoj vukojebini, sve misleći da će sutra biti bolje.

Lipši magarče, do zelene trave!
(Komentar na temu odluke Skupštine TK i smjena na Univerzitetu Tuzla posjetioca portala pod imenom “neil young”)

8 Komentari

 1. Sve je u redu i sve se slažem, ali bez pravog makar imena u potpisu, sve gore rečeno PADA U VODU. Ne razumijem kako dotični može napisati :”-Sramim se akademske zajednice i intelektualaca koji zbog niskih poriva i nedostatka morala šute “k’o obične p….”. (Svaka čast rijetkim izuzecima)”, a uopšte se ne potpiše kao autor teksta, pa se naravno postavlja pitanje: “A gdje je tebi hrabrost da javno, IMENOM I PREZIMENOM , ili makar PRAVIM imenom potpišeš objavljeni tekst”. I još nešto: nije mi jasno zašto ovaj portal, odnosno moderator ili administrator portala objavljuje tekstove Neil Younga, rame uz rame sa tekstovima Derviša Čičke, Ekrema Avdića i ostalih koji IMAJU ime i prezime.

  • Edine: Ne drži lekcije drugome, kad se ni ti nisi potpisao. Ko zna da li se iza Edina krije Bego, Jasmin ili neki drugi lažnjak

 2. Stidim se zato što se autor nije potpisao svojim imenom i prezimenom.Stidim se što je sve napisano tačno a autor nema hrabrosti da se potpiše-

  • Stidim se što se Kaca1949. stidi što se autor, kao I ONA, nije potpisao. Rezultat: 1:1…Samo g. “neil young” je napisao nešto smisleno, a vi koji kritikujete anonimnost napisali ste NIŠTA. Joj da vam je znati ko je AUTOR!?
   Meni je bitan sadržaj, a manje više i da se potpisao otkud znam je li zaista istinito

 3. Dragi Edine i Kaca1949, da ste se potpisali pravim, punim, imenom i prezimenom, ja bih vam se javio preko facebooka i dostavio svoje “generalije”. Šta znate, možda bi to bio početak jednog, velikog prijateljstva? Ovako….
  Šta mogu, samo koristim mogućnosti “modernih tehnologija”, kao mnogi drugi, i “koristim” se imenom mog muzičkog favorita.(namjerno malim slovima da ne povrijedim njegovu stvarnu veličinu)
  Možda ste vi, u konačnici, i u pravu, možda ja nemam “petlju” (kao i vi), ali mislim da je bolje i ovako, nego šutiti.
  Lijep pozdrav!
  P.S.: Budem si, sad’, u ljeto oštampao majicu sa natpisom “Neil Young”, pa eto još jedne prilike.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here