Izdvojeni komentar: Perfidna pravosudno-politička trakavica ili lakrdija

0
554

Ne ulazeći u to, da li je dotična osoba kriva ili ne, ne mogu da ne konstatiram: Ovo je jedna obična, perfidna, pravosudno-politička trakavica ili ti lakrdija! Život mi se gadi od nesposobnosti institucija ili “relevantnih činbenika” ove države, da neku stvar ili neki problem riješe kvalitetno, bez “repova”, jednom za sva vremena. Rat je završen prije dvadeset i kusur godina, a mi još nismo konstatirali, identiificirali, locirali i procesuirali. Da je bilo sreće, da je bilo države, pravosuđa, političara i poštene politike, aveti i sjene naše prošlosti trebali su da budu osuđeni i sklonjeni jednom za sva vremena iz naših života, i to u prvih pet godina poslije završetka rata. A, ovako!? Bojim se da ćemo i našu djecu i djecu naše djece, i nadalje opterećivati i uvlačiti u ove neraščišćene mračne strane naše tragične prošlosti.

A neki bi ostatak svog života voljeli da žive i da prožive. Da se neopterećeni, pod hipotekama prošlosti, posvete životu, pa i suživotu. A kako? Kako, kada malo po malo neko izvadi neki “skelet iz ormara”, pa nam ga ponudi da se mi oko toga glođemo.

Tako i ovo sada, oko Nasera Orića. Tajming je pravi! Pred izbore, da se malo zaboravi na katastrofalne rezultate ovdašnje vlasti. Baci kost među ovčice, pa neka mase zaborave na realnost, neka se homogeniziraju. Neka se raspoređuju, svako u svoj tor.

Neko bi još rekao, baci igračke i slatkiše uplakanoj i nervoznoj dječici, da se malo umire, pa neka se nečim “zanimaju”. Djeca ko djeca, brzo zaborave zašto su plakala. Nema veze što su se, da prostite, upiškila i ukakala do grla.

Presvući ćemo ih kasnije, biće vremena! (Komentar čitaoca pod imenom neil young)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here