Izdvojeni komentar: Možda gradonačelnik neće da “udari” na “Elektroprivredu”…

3
994

Po pravilu g.načelnik se oglašava preko portala gdje uvijek govori šta hoće, a ne sluša ono što neće. Ni riječi o problemima i posljedicama odlaganja šljake. Možda neće da udari na „Elektroprivredu“ u Sarajevu, jer je kćerku zaposlio u Sarajevu, da se brine o okolišu BiH, kao i dr. stranački funkcioneri.

Doduše obezbjedili su zemljište gdje se Tuzlaci bar imaju negdje u doglednoj budućnosti sahranjivati. Dr. N. Pranjić, na stranicama portala isticala više puta o zabrinjavajućoj zagadjenosti grada. Uništena je JP Direkcija za izgradnju grada, čiji je većinski vlasnik Općina-Grad, i nalazi se pred stečajem. Kupci koji su Direkciji, potpuno ili djelimično, unaprijed platili svoje stanove ili poslovne prostore u zgradi „15.maj“ 10 godina čekaju na useljenje. Vjerujem da će Grad će snositi veliku štetu radi zakašnjenja, koju valja platiti kupcima stanova kao i za podignutu zgradu – KITU na Sonom trgu, kada o tome bude sud odlučivao. Općina-Grad je imenovala Upravni i Nadzorni odbor Direkcije, usvajala izvještaje o radu itd.

Gradjevinsko zemljište u Tuzli je često prodavano za bagatelnu cijenu, o tome je pisano na mnogim portalima, uništen je Soni trg, benzinska pumpa nikla u naselju Stupina, ruine u centru grada, neregulisani semafori doprinose haosu u saobraćaju. Uzurpiran prostor za parking u naselju Slatina, koji se naplaćuje od stanara, dok su ostala naselja s tim problemom ne suočavaju.

Na uništavanje tuzlanske privrede Jasmin nije se oglasio, osim da Grad nema nadležnosti. Privatizirano je GSP, koje je u Vatikanu kapitalizma u vlasništvu lokalne zajednice. Svoj antifašizam može bolje dokazati na uredjenju Partizanskog groblja koje je u jadnom stanju.

Za vrijeme nemira, pobjegao je iz Tuzle, pod skute Zlatka Lagumdžije itd. (Komentar čitaoca pod imenom Hamo, Tuzla – Redakciji poznat identitet)

3 Komentari

 1. Valjace mu jednom proci ovim gradom kad se otkriju svi njegovi lopovluci.nakupice se samara i pljuvanj da ni zamisluti ne moze

  • Čitam na jednom lokalnom portalu izjavu J. Imamovića: “Želim biti najblji načelnik u istoriji Tuzle”!?!? Sic!

   Nikad to nećeš biti, a već jesi najveći lažov među načelnicima i to se može egzaktno dokazati na milion primjera
   Jedini si načelnik u istoriji Tuzle koji ima više (izmišljenih) neprijatelja nego istinskih prijatelja. Tebi je, some jedan, neprijatelj i Selim Bešlagić koji te stvorio i koji je radi tebe napustio SDP!
   Načelnik si koji na duši ima mnogo ljudi tipa Ćazim Sarajlić, Ekmek, Nesim itd.
   A ono najljepše: jedini si koji je bježao iz Tuzle kada je bilo gusto, kao 2014. godine kada je gorila zgrada Opštine, a ti zbrisao u Sarajevo kod Lagumdžije po svoje mišljenje.
   I još jedno: jedini si koji je iz stana istjerao dijete predsjednice SUBNOR-a da bi u trosoban stan tokom rata uvalio svoju guz*cu.
   Zar s ovim “uspjesima” možeš i pomisliti da ćeš biti “najbolji načelnik u istoriji Tuzle”????
   Pa po svemu ti si već NAJGORI!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here