Izdana tjeralica za Ivicom Todorićem

0
335

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo raspisalo je tjeralicu za Ivicom Todorićem, protiv kojeg je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

Tužiteljstvo je raspisalo tjeralicu protiv Ivice Todorića slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu, izvijestio je poslijepodne DORH.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, a slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu o određivanju istražnog zatvora protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, sukladno čl. 566 ZKP-a, izdalo tjeralicu protiv tog prvookrivljenika. Daljnje radnje po izdanoj tjeralici provodi policija sukladno zakonskim odredbama”, priopćili su iz DORH-a.

Kontaktirali smo Todorićeve odvjetnike, Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića. Nisu htjeli komentirati raspisanu tjeralicu.

Sud mu odredio istražni zatvor

Podsjetimo, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora.

Zagrebački Županijski sud odredio je istražni zatvor samo za Ivicu Todorića, a ostali su u srijedu, 18. listopada, pušteni da se brane sa slobode.

Još se čeka odluka izvanraspravnog vijeća s obzirom na to da je tužiteljstvo podnijelo žalbu na odbacivanje istražnog zatvora za 14 osumnjičenih, među kojima je i Ante Todorić, a odluka bi prema nekim informacijama trebala biti poznata sredinom idućeg tjedna.

Ukupnoj šteti tužiteljstvo pribraja i nepripadnu korist od dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za “jednu pravnu osobu” krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Pogledajte i put Todorića od bogatstva do potpunog sloma

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here