Iz Srbije protjeran najmlađi hrvatski huligan, na slobodi uskoro i ostali

0
381

Najmlađi od šestorice Splićana uhapšenih u Beogradu nakon nereda na stadionu Partizana, Ivan Ronald Mišković (19) vratio se kući u Hrvatsku, piše Slobodna Dalmacija. Mišković je pušten iz Kazneno popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici nakon što je odslužio kaznu od četiri mjeseca zatvora po nagodbi koju je potpisao u dogovoru s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Uprkos mogućnosti da zatraži uslovni otpust nakon odsluženja dvije trećine kazne, najmlađi huligan, koji je inače navijač “Torcide”, ostao je u zatvoru do zadnjeg dana.

Kako pišu hrvatski mediji, Miškoviću je uručeno rješenje da u roku od 48 sati mora da napusti teritoriju Srbije, jer je osim zatvorske kazne dobio i kaznu zabrane ulaska u Srbiju u narednih pet godina.

Međutim, hrvatski mediji ističu da mladi huligan nije ispraćen do granice sa Hrvatskom, već da je izveden iz zatvora u Sremskoj Mitrovici i ostavljen na ulici ispred.

Mladić je potom iz obližnjeg kafića telefonirao svojoj porodici, i oni su u najkraćem roku došli po njega pošto su njegov izlazak čekali u blizini granice, ali sa hrvatske strane.

Dobro vladanje

Damir Tovarović (38) i Jakov Podrug (24) su dobili po pet mjeseci zatvora što im ističe uskoro. Međutim, obojica su zatražili uvslovni otpust i njihovi zahtjevi su predati Višem sudu u Beogradu.

Petogodišnji izgon

Kazne od po pola godine zatvora uz petogodišnji izgon dobili su Hrvoje Baković (32), Ante Firić (27) i Stjepan Mihovilović (31). Oni su takođe ispunili rok za mogućnost dobijanja uslovnog otpusta.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here