Iz grada Beograda: Vučić ne laže!

2
1305

U našoj je domaji vrijeme predizbornosti-sportskih igara vladara i onih koji to žele biti. To je mjesec kad se obećavaju brda i doline. Vele da će se pobrinuti i za prazne škole i za prazne frižidere! Napraviće nam novu djecu umjesto one koje su otjerali na divlji zapad. S frižiderima je stvar lakša. Prodaš svoju dušu toj i toj stranci za stotinu markica i –pun frižider.

Međutim, mimo olimpijskih pravila, u be-ha izbornu olimpijadu se miješaju i drugi, a, bogami, i treći. Tako Mladen Ivanić veli da se Srbija miješa u izbornost, kad je riječ o manjem blentitetu, na način da podupire diktatora Dodika i njegovu svitu. Čim prije, ničim osobno prozvan, oglasio se knjaz Srbije, Aleksandar Veliki Vučić. Veli on da se Srbija ne miješa u izbornost Dodikovog blentiteta! Zaista, Vučić ne laže! Jer, Srbija se ne miješa! Ona totalno i direktno sudjeluje u izbornosti! Kako s one-tako i sa ove strane Drine hladne!

Knjaz Vučić je na raspolaganje dao cijelu svoju medijsku imperiju, sve tabloide neonacističkog smrada i sve televizije na kojima veliki knjaz iz malih Laktaša promovira otcjepljenje blentiteta nastalog genocidom i njegovo pripojenje majčici Srbiji kako bi ona onda bila velika majka! Sva ta Dodikova proseravanja se onda šire vascijelim srpstvom, posebno u „drugoj državi Srba“. Takođe, svaka svetkovina političke, kulturne privredne ili bilo koje druge naravi, makar to bilo i svečano presijecanje vrpce izgrađene ćenife, nije bez dvojca: Vučić-Dodik.

Na voj strani Drine, u šeher Banjaluci, dolaze cijele svite velikosrpskih ideologa, od Matije Bećkovića, do redova Miroslava Lazanskog koji se hvali da miriše parfemom „Vučićev prdež“. Ne bi bilo ničeg posebnog da novinar Lazanski svake hefte ima na Dodikovoj televiziji posebnu emisiju koja se bavi velikom Srbijom, malom i neodrživom Bosnom, mržnjom prema Bošnjacima, još većom prema Albancima. On je poslanik u Skupštini Srbije i član Obora za odbranu! Dakle, on pljuje i bljuje kao zvaničnik Srbije. Znaju li to naši državni „predsjednici“?! Dvojica znaju, a za Baketa nisam siguran.

Kad narod u manjem blentitetu ima najgori standard u Evropi, kad iseljenički cunami prazni gradove i sela, kad su svi koji misle drugačije neprijatelji srpstva, kad su i ubistva neistomišljenika izraz agonije jednog režima, onda se narodu kao rješenje svih problema nudi odcjepljenje i pricjepljenje velikoj Srbiji! Na žalost narodu, veliku Srbiju ne možeš namazati na krišku hljeba! (Piše: Ekrem AVDIĆ)

Download PDF

2 Komentari

  1. Sto vucic misli dodik govori i to dugo traje lazu i jedan i drugi.ja mislim da ima rijesenje medju njih treba ubaciti kacavendinog malog imamovica najveceg lazova kad on rekne sta jedan o drugom govore puca tikva

  2. Ovaj tekst g. Ekrema je fenomenalan. Odavno nisam pročitao vjerodostojnije i slikovitije stanje koje se dešava u Srbiji.
    Nema više ovakvih novinara kao što je Ekrem. Ja i moje kolege se oduševljavamo njegovim tekstovima na vašem portalu.
    Ovom novinaru treba dati najveće priznanje koje postoji na Balkanu.Baš si naj, naj.
    Što se tiće komentara Hanefije, pravi je pogodak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here