Ivica Todorić noć proveo u maloj ćeliji u Remetincu

0
178

Ivica Todorić prvo je luksuzne Kulmerove dvore zamijenio luksuznim stanom u elitnom dijelu Londona. Zatim se preselio u malo jeftiniji stan, a od jučer je stanovnik Remetinca i ćelije od oko devet metara kvadratnih koju možda i dijeli s cimerom.

Danas ispitivanje

Hoće li i kada Todorić biti pušten iz Remetinca vjerojatno će se saznati tijekom dana. S obzirom da je njemu ranije određen istražni zatvor, od kada je u njega ušao počeo je teći rok uručivanje žalbe o kojoj odlučuje Županijski sud. Moglo bi se već u ovom tjednu odlučiti o produljenju ili ukidanju istražnog zatvora.

Na slobodu bi mogao izaći nakon što Tužiteljstvo sasluša jedinog preostalog svjedoka, no Tužiteljstvo bi moglo zatražiti njegovo pritvaranje i po nekoj drugoj osnovi.

Kako je javio N1, taj posljednji svjedok nije u Hrvatskoj pa je pitanje kada bi uopće mogao biti saslušan.

Podsjetimo, jučer oko 21 sat Todorić je izručen Hrvatskoj. U zagrebačku zračnu luku, iz Londona gdje je bio u bijegu, sletio je oko 20 sati i 50 minuta. Odmah je prevezen u Remetinec.

Todorićev avion, u kojem je bilo i više hrvatskih novinara na povratku s turističkog sajma u Londonu, poletio je s Heathrowa oko 18 sati, a Todorić je u zračnu luku došao u pratnji policije i kratko rekao da se osjeća dobro.

Njegova supruga Vesna za N1 je izjavila da je Todorić nevin. “Dokazat će se da nije uzeo ni jedan euro”, kazala je.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here