ISIL ponovo poziva na napade: Zaprijetili reisu Kavazoviću i muftijama IZBiH

0
391

Iako se u iračkom Mosulu slavi pobjeda nad takozvanom Islamskom državu, članovi ove organizacije nastavljaju prijetiti brojnim svjetskim državama, među kojima su i države Balkana.

Naime, u posljednjem izdanju Rumiyaha, magazina Islamske države na ovdašnjim jezika, propagandisti ove organizacije pozivaju svoje simpatizere da ubijaju šejhove tavagita na Balkanu (tagut – sve ono što se obožava mimo Allaha), prenosi INS.

Pozvali su svoje simpatizere na Balkanu da se ugledaju na “braću sa Istoka i Zapada”.

“Napadajte ‘islamske’ organizacije i urede. Napadajte ih na Allahovom putu”, navedeno je.

Uz tekst, ovog puta, objavljena je fotografija reisul-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, njegovog zamjenika Huseina ef. Smajića, kao i muftija IZBiH, koje opisuju kao “otpadničke od islama”, te naglašavaju da je “njihovo ubijanje draže i preče od ubijanja pravih nevjernika”.

“Prikoljite glave tih murtedda, a najvažnije su glave murteddskih muftija jer, tako nam Allaha, nema ništa veće i vrijednije kod Allaha od toga da ubijate one koji su izmijenili Njegovu vjeru, one koji žele da islam bude uništen iznutra. Napadnite ih, ubijajte ih s prigušivačima, to je uistinu divno djelo”, navode autori Islamske države.

Nadalje, simpatizere, također, pozivaju da ubijaju “policijske i vojne pse (službenike)”, kao i sudije, advokate, parlamentarce…

IS je slične prijetnje preko spomenutog magazina kojeg izdaju na brojnim svjetskim jezicima, uputio i početkom juna ove godine. Nije poznato što su po tom pitanju poduzeli sigurnosni organi BiH. A odnedavno je ponovo aktivno glasilo Islamske države Vijesti ummeta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here