Interesantno prijateljstvo psa i janjeta

0
362

Pastirski pas u turskoj provinciji Erzincan primijetivši janje koje je tek došlo na svijet a potom ostalo na pašnjaku nakon što ga je stado napustilo, ostao je uz mladunče tokom noći sve do povratka pastira narednog jutra.

Pastirski pas kangal ostao je uz janje koje u prvi mah nije primijetio vlasnik stada Celal Gul pa je mladunče ostalo nezaštićeno na pašnjaku. Pas je uz janje ostao do ranog jutra, a s prvim zracima sunca lavežom je uzbunio vlasnika stada Gula.

Gul je u izjavi za Anadolu Agency (AA) kazao kako je nakon što je čuo lavež svog pastirskog psa ostao zatečen prizorom koji je vidio po dolasku na pašnjak.

“Pred samo veče sam izveo ovce na ispašu. Išao sam ispred stada, a budući da sam bio sam začelje stada sam prepustio psu kangalu. Kasnije sam primijetio da pas nije došao sa stadom, ali sam pomislio da je nanjušio vukove i otišao u potragu za njima. Kada sam ujutro pio čaj čuo sam lavež psa i trčeći se zaputio u pravcu odakle je dopirao. Kada sam došao vidio sam da pored psa leži i janje. Pas je cijelu noć probdio uz janje kako ne bi uginulo”, rekao je Gul.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here