Imenovana nova Vlada TK, Jakub Suljkanović novi kantonalni premijer

1
916

Skupština Tuzlanskog kantona imenovala je večeras na hitnoj sjednici novu kantonalnu vladu, nakon što je danas razriješena vlada ovog kantona, na čelu s premijerom Begom Gutićem.

Za novog premijera izabran je Jakub Suljkanović (SDA), koji je u prošlom sazivu kantonalne vlade obnašao funkciju ministra finansija.

Imenovani su i novi ministri, neki od njih su iz saziva prošle vlade, a neki su njeni novi članovi.

Ministri iz prethodnog saziva, koji su ostali u novom, odnosno koji su večeras ponovo imenovani su: ministar unutrašnjih poslova TK Husein Topčagić (SDA), ministrica pravosuđa i uprave TK Ivana Kulić (Narodna stranka Radom za boljitak), i ministar privrede Osman Puškar (BPS).

Ministri iz Saveza za bolju budućnost iz prethodnog sazivu Vlade također su ostali u novom sazivu, pa je tako novi-stari ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović, zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, te trgovine, saobraćaja i turizma Mirsad Gluhić.

Novi ministri u Vladi TK su ministar finansija Miralem Nuhanović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mufid Klinčević, ministrica za kulturu, sport i mlade Slavena Voinović, te ministar za boračka pitanja Enes Gegić, kadar SDA. (Fena)

Download PDF

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here