Igrališta u Kreki “markirana”, uskoro niz turnira (Foto)

0
444

Upornost članova UG “Kreka” isplatila se, što se primjećuje iz dana u dan.

Gradska uprava je naložila da se igrališta u dvorištu nekadašnjeg DTV “Partizana” asfaltiraju, što su vrlo korektno obavili radnici preduzeća “Cestotehnik”.

Potom su na red došli radnici JKP “Saobraćaj i komunikacije”, koji su markirali igralište za košarku i rukomet, odnosno, mali nogomet. Uskoro će na red doći i odbojkaško.

Uređivat će se i ograda, bit će i zelenila, na red će doći i tribine, pa sve poprima drukčiji izgled. Sport u Kreki ponovo će oživjeti.

Prije nego što su svi planirani radovi obavljeni, došli su i “igrači”. Unatoč vrelini, Enver Lubić (17) i Mahir Šišić (17), obojica iz Krojčice, ubacivali su košarkašku loptu kroz obruč, bilo je i zakucavanja, pa i provjere čvrstoće obruča.

– Svaka čast i sve pohvale onome ko je sredio da se dotjeraju igrališta, koševi i stative. Mi ovdje dolazimo od prošle godine, ali sada će sigurno i mnogi drugi doći da igraju košarku ili fudbal – kaže za naš portal Mahir Šišić.

Prema nezvaničnim informacijama, uskoro će biti završeno projektovanje nove zgrade DTV “Partizana”, a dogodine će možda novo zdanje i niknuti.

Kapa dole UG “Kreka”, ali valja pohvaliti i Gradsku upravu koja je konačno odlučila da stanovnicima ovog dijela Tuzle nadoknadi dio onoga što im je oduzeto tokom i poslije rata. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here