Igrači Slobode večeras odradili prvi trening, ali sa polovičnim sastavom (Foto)

0
403

Nogometaši tuzlanske Slobode u predvečernjim satima obavili su prvi trening nakon jučerašnje „prozivke“.

Stručni štab Tuzlaka na čelu sa Vladom Jagodićem imao je na raspolaganju svega petnaestak igrača, među kojima nismo vidjeli niti jedno novo ime.

– Ovo je grupa igrača koja jutros nije imala ljekarski pregled. Oni će na preglede ujutro, dok će popodnevni trening imati oni koji danas nisu vježbali. Prvi trening sa svim igračima planiran je u četvrtak od 18 sati – rekao je Jagodić za naš portal.

Vježbe razgibavanja i trčanja vodio je Jagodićev prvi pomoćnik Amir Spahić, dok su se Mirsad Dedić i Nermin Hasić zv. Mikica neposredno uključili u drugi dio treninga.

Na tribinama nije bilo gledatelja, skoro sve kapije su bile zaključane, mada Jagodić kaže da trening nije zatvorene prirode.

Osim nogometaša, na atletskoj stazi trenirali su atletičarke i jedan atletičar, koji je nakon šprinta od nekih par stotina metara pao na travu i jedva je došao do daha. Nešto dalje, Kada Delić Selimović radila je s povećom grupom atletičara pionirskog uzrasta.

Jagodić je rekao da je sutra dolazak najavio Haris Mehmedagić, koji bi trebao obaviti razgovore s čelnim ljudima Slobode oko produženja ugovora.

– Volio bih da Mehmedagić ostane, jer je odradio sve što se od njega očekivalo. Dolazak je najavio i Asim Zec, ali se ponovo nije pojavio – kaže trener Tuzlaka.

Unatoč vrelini, na stadionu Tušanj radilo se bez pogovora i bez zabušavanja. Trener vratara Mirsad Dedić žalio se da je dobio majicu najmanjeg broja. Nije znao objasniti kako se to desilo, ali je znao da je u Slavinovićima, u blizini pijace, otvoren ugostiteljski objekat sa “najboljom janjetinom”!

Od igrača koji su na Jagodićevom popisu nalazi se i Aleksandar Lazevski, koji je voljan ostati na Tušnju.

Međutim, oko dogovora „zateže“ njegov menadžer. Navodno zbog nekih neizmirenih obaveza za koje u klubu kažu da su „tekovina“ bivšeg predsjednika Azmira Husića i sa tim usmenim obećanjima sadašnja uprava nema ništa.

Prva interna utakmica na Tušnju zakazana je za subotu, 17. juna, kada će struka testirati nogometaše koji se nalaze na probi i više mlađih igrača. (TL – Foto: Miro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here