Hitno evakuisani London Bridge ponovo otvoren

0
134

Područje oko Londonskog mosta, željeznička i autobuska stanica ponovo su otvoreni za pješake i vozila, nakon što su evakuirani zbog sigurnosne prijetnje.

Nakon što su pretražili napušteno sumnjivo vozilo iz policije su saopćili da nema opasnosti.

“Reagovali smo na sigurnosno upozorenje koje smo dobili u 13:40 sati u ulici Londonski most. Autobusku stanicu i dio željezničke stanice evakuirali smo iz predostrožnosti”, rekao je ranije glasnogovornik londonske policije.

Britanski mediji navode da se na licu mjesta nalazili i stručnjaci za eksplozivne naprave, kao i robot za uklanjanje bombi.Policija je naredila hitnu evakuaciju čuvenog londonskog mosta i okoline, kao i stanice podzemne željeznice koja se nalazi u blizini.

Kako prenose svjetski mediji, na mjesto na kom je proglašena uzbuna bio je raspoređen veliki broj pripadnika policije.

Svjedok događaja koji je evakuisan iz obližnje teretane je rekao da je autobuska stanica u blizini zatvorena, kao i da je neko pomenuo da se u tom dijelu Londona nalazi “sumnjivo vozilo”.

“Izgleda da su evakuisane i neke poslovne zgrade. Do stanice metroa se može doći ukoliko idete pokretnim stepenicama. Tu je mnogo policijskih vozila i najmanje dva vatrogasna vozila”, navodi se.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here