Hasić: Veliko zanimanje vlada za rukometnu utakmicu BiH – Bjelorusija

0
256

Ulaznice za kvalifikacionu utakmicu rukometaša BiH i Bjelorusije, koja se igra 12. juna u tuzlanskom Mejdanu, vrlo dobro se prodaju, izjavio je za Fenu predsjednik RS TK, Alija Hasić.

Od oko 3.650 štampanih ulaznica, za distribuciju u Tuzli osigurano je 2.000 karata po cijeni od 10 maraka i sve su numerisane.

– Zanimanje za utakmicu je veliko. Imamo dosta zahtjeva za rezervaciju karata, dobar dio je već prodat i slobodno mogu reći da je interes za utakmicu mnogo veći u odnosu na onu s Finskom, koju smo također odigrali u Mejdanu. Očekujemo da nam ovih dana zahtjev za ulaznice dostave predstavnici navijačke skupine Fanaticosi, jer su oni tradicionalno uz naše „zmajeve“ – kaže Hasić.

Prema planu vodstva reprezentacije, „zmajevi“ će u Tuzlu doći 5. juna, gdje će se pripremati do susreta s Bjelorusijom (srijeda, 12. juna u 20 sati). Dan poslije putuju u Ostravu, gdje će 16. juna igrati posljednju kvalifikacionu utakmicu s Češkom, s kojom trenutno dijelimo prvo mjesto u grupi.

Naša selecija odsjest će ovoga puta u hotelu „Tuzla“, a trenirat će svaki dan u popodnevnim satima, a moguće i u nekom prijepodnevnom terminu ako to zatraži selektor Bilal Šuman.

Reprezentacija Bjelorusije dolazak u Tuzlu je najavila za 10. juni, dva dana prije utakmice.

Ulaznice se, inače, prodaju putem portala kupikartu.ba, te kancelarije Rukometnog saveza TK i CD Shopa Mido u Tuzli.

Podsjećamo, pobjeda protiv Bjelorusije našu reprezentaciju vodi direktno na evropsko prvenstvo koje će se u januaru 2020. godine održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Na startu kvalifikacija, „zmajevi“ su u Minsku pobijedili Bjelorusiju rezultatom 30:29.

Nakon 4. kola kvalifikacija u grupi 5, na tabeli vode BiH i Češka sa po 6 bodova, Bjelorusija ima 4, dok je Finska bez bodova. (Miro Petrović, FENA)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here