Hapšenje zbog bludnih radnji nad maloljetnikom u Orašju

0
377

Policijska stanica u Orašju je prošle sedmice u utorak primila prijavu za kazneno djelo bludne radnje koju je na maloljetnom djetetu počinio pedesetogodišnjak s inicijalima G.L. iz Orašja.

On je dan poslije, u 14 sati, na osnovu naloga Tužilaštva Posavskog kantona, lišen slobode.

“Zbog postojanja osnove sumnje da je izvršio kazneno djelo, lišen je slobode i zadržan pedesetogodišnji G.L. iz Orašja, protiv koga će biti zakonom predviđene mjere”, kazao je Josip Dominković, glasnogovornik PU Orašje.

Iako gotovo cijelo Orašje zna da je osumnjičeni počinitelj dugogodišnji policijski službenik, više detalja policija nije iznijela zbog delikatnog slučaja, osim da je sumnja osnovana, a inicijali i starost osumnjičenog točni.

“To su informacije koje vam u ovom trenutku može dati Uprava policije MUP-a, a za više od toga, naravno, obratit ćete se Tužilaštvu, koje je svakako preuzelo predmet u skladu sa svojim ovlastima”, dodao je Dominković.

Tražili smo izjavu i kantonalnog tužitelja koji vodi istragu. Nizan Šarić nas je primio, ali odbio da bilo što kaže u kameru, uz obrazloženje da je slučaj posve zatvoren, jer se štiti integritet malodobnog djeteta.(ftv,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here