Hadžiefendić: UKC Tuzla nakon 10 godina zabilježio pozitivno poslovanje

0
422

Univerzitetski klinički centar Tuzla je nakon 10 godina poslovao pozitivno u protekloj godini, odnosno imalo je veći prihod u odnosu na rashode za 330.000 KM, istaknuo je ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Bahrudin Hadžiefendić govoreći o izvještaju o radu ovog ministarstva, koji je kantonalna vlada danas usvojila.

Naglasio je među značajnijim aktivnostima u posmatranom periodu program zapošljavanja mladih doktora medicine, zahvaljujući kojem je 65 njih radno angažovano.

Također, Hadžiefendić je istakao i nastavak procesa informatizacije pri Zavodu zdravstvenog osiguranja TK.

Podsjetio je, da je akcent na realizaciji preventivnih programa rane dijagnostike, karcinoma dojke, grlića materice, te kolorektalnog karcinoma.

Resorno ministarstvo je refundiralo troškove asistirane reprodukcije ili vantjelesne oplodnje, te je riješen dugogodišnji problem oboljelima od celijakije kroz specijalni program dječije hrane itd.

Programom rada Ministarstva zdravstva i Vlade TK-a u 2016. godini u oblasti zdravstva vođene su aktivnosti u pravcu stvaranja uvjeta da svi građani i osigurane osobe na području ovog kantona mogu ostvariti pravo na zdravstvenu zaštitu, istakao je Hadžiefendić. (F)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here