Haag: Nije prihvaćen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije

0
253

Međunarodni sud pravde u Hagu nije prihvatio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid iz 2007. godine, saznaje Fena u Predsjedništvu BiH.

U pismu koje je registrar Međunarodnog suda pravde Philippe Couvreur uputio članovima Predsjedništva BiH, vezano za njegov zahtjev u kojem je tražio od Predsjedništva BiH da pojasni problem, naveo je da je Sud propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima.

– Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, glede zahtjeva za reviziju Presude od 26. veljače 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija). Stoga, ne može se ništa poduzeti glede dokumenta pod nazivom „Aplikacija za reviziju Presude od 26. veljače 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)“ – navodi se u pismu koje potpisuje registrar Philippe Couvreur. (F)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here