Grupa mladih usporila saobraćaj u Banjaluci

0
170

Grupa mladih danas je u Banjaluci sporim prelaženjem pješačkih prelaza na kružnom toku koji vodi prema Kneževu i Jajcu u 17 h usporila saobraćaj zbog visokih cijena goriva.

Na ovoj raskrsnici bio je prisutan veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Dio grupe mladih, među kojima i Draško Stanivuković, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, nosio je improvizovane štapove, a na po jednu nogu stavili su najlonske vrećice zbog navodnih povreda. Jednoj od djevojaka bilo je loše prilikom prelaska pješačkog. Nekoliko minuta ležala je na pješačkom prelazu, ali je ubrzo nakon toga nastavila hod.

Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS danas je nakon sjednice Vlade RS izjavio da nakon pregovora s distributerima u RS od noćas gorivo u zavisnosti od distributera, regije i vrste goriva košta od 2,11 do 2,29 KM.

Prethodnih dana, od nedjelje, na ovom kružnom toku saobraćaj su kamionima i automobilima, osim građana, blokirali i članovi Udruženja prevoznika RS koje je od Vlade tražilo da gorivo pojeftini za 30 feninga, a koji smanjenje cijena od pet feninga smatraju uvredom.

Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika RS-a, rekao je da su oni sa blokadama završili i da se neće pridružiti mladima u 17 h.

“Očekujemo sastanak sa predstavnicima Vlade RS-a za koji smo poslali zahtjev, pa ćemo vidjeti šta dalje”, rekao je Grbić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here