Gruevski: VMRO priprema dokument o izlasku zemlje iz krize

0
156

Dan uoči dolaska u Skoplje briselske četvorke, koju predvodi europski povjerenik Johannes Hahn, predsjednik VMRO-DPMNE i bivši predsjednik vlade Nikola Gruevski, najavio je da ta stranka priprema dokument o izlasku Makedonije iz višegodišnje političke krize, posebno one nastale nakon prosinačkih izvanrednih parlamentarnih izbora.

Dokument će, prema riječima Gruevskog, biti dostupan svim parlamentarnim strankama.

Gruevski je ponovio da se njegova stranka zalaže za ponavljanje izvanrednih parlamentarnih izbora, koji bi bili održani zajedno s parlamentarnim, kao i spremnost da daju podršku SDSM za osnovanje manjinske vlade, ukoliko se socijaldemokrate odreknu platforme albanskih stranaka.

Najavio je da će to predočiti i Hahnu u utorak u Skoplju, te da od njega očekuje da osudi tzv. tiransku platformu i miješanje drugih zemalja u unutarnja pitanja Makedonije.

Gruevski upozorava da narod mora obraniti državu tako što će spriječiti oporbeni SDSM da formira novu vladu s albanskim strankama, s kojima ima parlamentarnu većinu.

“Može doći do toga da nemamo državu. VMRO ne može sam obraniti državu, to može samo narod”, rekao je Gruevski te dodao da o eventualnoj pobuni naroda treba da misli onaj koji radi protiv naroda, javlja Tanjug.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here