Grazer Wechselseitige Versicherung AGP kupio VGT osiguranje Visoko

0
319

Potpisivanjem ugovora danas je Grazer Wechselseitige Versicherung AG, koji je već zastupljen u Bosni i Hercegovini s GRAWE osiguranjem d.d. Sarajevo, preuzeo 95 posto udjela u VGT osiguranju Visoko.

VGT osiguranje Visoko je zaključilo uspješnu 2016. godinu, uz volumen premije od ukupno 25,5 miliona KM i tržišnim udjelom od 5,72 posto.

Preuzimanjem VGT-a GRAWE želi proširiti svoju tržišnu poziciju u Bosni i Hercegovini.

S fakturisanom premijom od ukupno 32,4 miliona KM u 2016. godini GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo trenutno ima udio u tržištu od 7,26 posto.

– Vrlo smo sretni što možemo pozdraviti zaposlenike VGT-a u porodici GRAWE osiguranja – rekao je Othmar Ederer, generalni direktor Grazer Wechselseitige Versicherung AG, naglašavajući da će zejednički osigurati najbolju moguću brigu o klijentima VGT-a.

Halim Zukić, većinski vlasnik VGT osiguranja Visoko, također uvjeren u uspješno preuzimanje, te ističe da je ovo veliki korak ka uređenju tržišta i jačanju industrije osiguranja u Bosni i Hercegovini.

– Nama je veoma važno da prodaja ne dovede do gubitka kvaliteta usluge. Preuzimanjem VGT osiguranja od strane renomiranog internacionalnog osiguravajućeg koncerna, kao što je GRAWE Group, sigurni smo da će naši klijenti i u budućnosti biti u dobrim rukama – kazao je, saopćeno je iz GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo. (ag, Fena)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here