Granična policija: Spriječeno krijumčarenje ljudi, trojica lišeni slobode po potjernicama

0
860

Službenici Jedinice granične policije Izačić 18.11.2017. godine lišili su slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine i osobu s područja Kosova zbog postojanja osnova sumnje da su u zemlje Zapadne Evrope pokušali prokrijumčariti pet osoba s područja Kosova te državljanina Republike Srbije i državljanina Albanije.

Pomenutih sedam stranih državljana otkriveno je u privatnom objektu na području Bihaća. Radeći na ovom predmetu otkrivena je i falsificirana putna isprava Srbije.

O događaju su obaviješteni Sud BiH i Tužilaštvo BiH. Nadležnim tužilaštvima bit će podnijeti izvještaji zbog krivičnih djela „krijumčarenje ljudi“ i „falsificiranje isprave“.

Istog dana službenici ove jedinice oduzeli su putničko motorno vozilo Ford, bh. registarskih oznaka, prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić. Prethodno su prilikom granične kontrole uočili nepripadajuće registarske oznake. Vozilom je upravljao F.P. (1959.), državljanin BiH.

Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, protiv F.P. bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „falsificiranje isprave“.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP-a Bijeljina 20.11.2017. lišili su slobode M.F. (1982.) nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Čapljina raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin Srbije kontroliran je pri izlasku iz BiH na MGP-u Popovi.

Istog dana pri ulasku u BiH na MGP-u Rača lišen je slobode državljanin BiH i Sjedinjenih Američkih Država M.S. (1956.) jer ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog prometa“.

Tokom dana bit će predati nadležnim organima.
Na MGP-u Brod pri izlasku iz BiH lišen je slobode D.Š. (1965.) jer je za njim PU Zenica raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“.

Službenici JGP-a Brod 19.11.2017. predali su bh. državljanina pripadnicima PU Zenica, saopćeno je iz Granične policije.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here