Gradsko vijeće: Usvojen izvještaj o poslovanju JZU “Gradske apoteke” Tuzla

2
759

Gradsko vijeće Tuzle na jučerašnjoj sjednici skoro jednoglasno usvojilo je izvještaj o poslovanju JZU “Gradske apoteke” Tuzla za 2016. godinu.

U stvari, samo je, sukladno očekivanjima, protiv izvještaja bio jedan vijećnik, dok je jedan bio suzdržan.

Time je, barem privremeno, stavljena tačka na medijsku presiju koju je u vezi sa radom ovih apoteka, odnosno menadžmenta, neutemeljeno spominjući “teški kriminal s milionskim štetama po budžet Tuzle”, danima vršio spomenuti vijećnik, očito neuspješno.

Ostali vijećnici logično su prihvatili izvještaj koji je podnijela direktorica JZU “Gradske apoteke” Tuzla, Aida Nišić, a u kojem su navedeni brojni argumenti koji poslovanje firme označavaju pozitivnim.

U minuloj godini izvršena je modernizacija niza do tada zapuštenih apoteka, otvorene su dvije nove apoteke i tri apotekarska depoa, uposleno je 14 novih frmaceuta, promet je drastično povećan u odnosu na prethodni period, a Agencija za kvalitet usluga u zdravstvu dodijelila je “Gradskim apotekama” – AKAZ, koji danas nema većina privatnih apoteka, navedeno je, između ostalog, u izvještaju o poslovanju JZU “Gradske apoteke”. (tl)

2 Komentari

 1. Očekivano da će biti usvojen izvještaj za jednu od najbolje uređenih firmi u Tuzlanskom kantonu i šire.
  Na svu sreću proztijete su namjere nekolicine javnosti poznatih pojedinaca kojim bih više odgovaralo da je jedna od najperspektivnijih firmi završila u stečaju i tako napunila njihove džepove, zbog čega se i podigla tolika prašina u medijima protiv jednog od najboljih menadžera u TK-a. Daj Bože nama više ovakvih ljudi, čija je jedina pogreška spasiti nešto od stečaja i propadanja. Aferim majstore!!!

 2. Pa šta će sad onaj Mirdes Utajanović?
  Gubi na svim frontovima!
  Ostade vječno žigosani luzer,unajmljen od raznih lobija da uništi zdravo tkivo društva i poslodavcima samo pravi štetu i neočekivano ih uvlači u fokus građana i Tužilaštva.
  Sad se istraga treba vratiti na nezakonito potrošenih 2,5 mil KM, reketaški rad za građevinske i farmaceutske lobije zloupotrebljavajući funkciju gradskog viječnika i što je najperfidnije, manipulaciju socijalno ugroženih kategorija građana u cilju ucjenjivanja dojučerašnjih pozicionih partnera u vlasti isključivo radi očuvanja vlastitih pozicija i lične materijalne koristi.
  Ako je i od Mirdesa Utajanovića, puno je!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here