Gradska vlast Tuzle nastavlja teror nad građanima: Bećirović podržava kriminal?

2
1543

Već deset godina kriminalni holding tuzlanske gradske vlasti vrši teror, iživljava se nad svojim građanima, kupcima 200 stanova u zgradi „15.maj“,  koja je građena, ali neizgrađena. Deset godina organi društvene kontrole ništa ne rade da bi zaustavili agoniju ljudi koji, umjesto u svojim stanovima, stanuju u iznajmljenim. Često i u šupama i memljivim podrumima.

Oni u stanove ne mogu, jer je razuzdana gradska vlast, kao partner privatnoj firmi, dio novca potrošila kao da je riječ o Alajbegvoj slami. Utvrdila je to i Finansijska policija. I, ništa!

U nedopustivom broju neodgovornih i polupismenih pravnika u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, čiji rezultati rada smrde na korupciju, treba tražiti rješenje za kraj terora vlasti ogrezloj u kriminal i korupciju kao način vladanja. Na opštu radost lokalnih i inih tajkuna! Međutim, stvar biva zanimljivija, sa elementima dramskog zapleta, kad napravimo korak bliže Tužilaštvu.

Dakle, na siguran neuspjeh tužbe prevarenih i ojađenih građana, tipujem zajedno sa gradskim holdingom kriminalaca! Bar smo u tome na istom! Naime, tužba je došla u ruke tužioca Ćazima Serhatlića da je prouči, argumentuje, napiše, sa svim dokazima, i pošalje sudu na odlučivanje! Da bilo šta ozbilno učini, Serhatlić bi izvršio harakiri! Dotični je dilber bio šef opštinskih inspekcija, pa prema tome onaj koji je upalio zeleno svjetlo za gradu „15.maj“, i svjedočio nekazonitoj dogradnji tri etaže. Dakle, neće on protiv sebe!

Laži Gradskog vijeća da će prestati sa hajdučijom, obećanjem da će Vijeće dati novac za dovršenje izgradnje, jesu luda radovanja. Taj novac su pojeli kriminalci. Useljenja u stanove nema dok se odgovorni ne nađu pred licem pravde!

Nažalost, SDP Tuzle, izuzev Envera Bijedića, ne podržava organe pravosuđa da rade svoj posao. Na tugu, kandidat za člana kolektivnog šefa države, Denis Bećirović, podržava kriminal svojih partijskih drugova, na način nečinjenja. Radi to bez i malo stida, političke odgovornoti, osjećaja za pravdu, socijalnu jednakost …Zar će s podrškom kriminalcima pred birače?!

Naravno, potkupljeni novinari i mediji, šute ili su na poslovima izgradnje Potemkinovih sela. Zato ne primjećuju da je Gradsko vieće Tuzle donijelo “Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o…”, kojom se dozvoljava nehumano, vandalsko kršenje standarda projektovanja stambenih i njima pripadajućih prostora, parkova, dječijih igrališta itd. Time se daje prostor da se izvrše mahinacije i da se uz zgradu „15.maj“ dogradi „neka zgrada“ koju će graditi „neka firma“, kako bi se stvorio prostor da se namakne novac za dovršenje zgrade.

To jest da vuk bude sit i da ovce budu na broju. Tako će građani još jednom biti ovce! (Piše: Ekrem AVDIĆ)

Download PDF

2 Komentari

 1. Kriminal se isplati. Rijetki zaglave. Nema opozicione stranke da konkretno osudi kriminalne radnje vlasti i pojedinaca, pa ni ova kampanja nije izuzetak. Nekada je bilo dovoljno da se o nekom kriminalu priča, uglavnom su reagovali milicija i tužilaštvo, ako nisu, mogao je to učiniti i građanin.
  Grad Tuzla nije izuzetak, samo se slavi PANONIKA, sve drugo je pod tepihom. Denis se bavi neučinkovitom visokom politikom, koja se debelo isplati, a SDP odnosno njeni čelnici su zaglibili u kriminalu, i opet na listama. Očito građani su ili slabo informisani, ili znaju da nemaju uticaja u ovom izbornom sistemu.

  • Radio sam u kombinatu Sodaso u vrijeme kada se planirala izgradnja HAK-a II. Jedna grupa stručnjaka je otputovala u Kanadu, da vide tehnologiju i sl. Njih 6-7 dobili su od domaćina na poklon satove, ne ručne ili zidne, nego one ukrasne za komode (ispod obavezno heklani tabletić!). I svi su ih zadržali kao uspomenu. Partijska organizacija (SKJ – a koja druga) se sastala i organizovala raspravu o tome kako su ono što su dobili na poklon nelegalno prisvojili, jer su išli kao predstavnici firme, a ne privatno, i da su satove trebali predati u arhivu kombinata. Maltene kao da su ukrali satove. Bilo je ribanja, neki su predali satove kombinatskoj službi/arhivi, prijećeno je isključenjem iz SK, a to znači i klimava stolica na radnom mjestu i tsl.
   Kad se vidi kakvog je obima kriminal danas, šta kradu i kako se bogate politicari i drzavnici, gradonačelnici i načelnici, partijski miševi i slugani, ovi satovi djeluju baš smiješno…
   Ali, svjedoče o moralu društva, bez obzira što je bilo nakaradnih stvari i u tom režimu. Ali, stisnuti pa ukrasti bilo je opasno…
   Kako su djeca tih komunista ušli u vode kriminala, jesu li imali neke drukčije lekcije kod kuće, a neke druge okvire ponašanja na poslu (pred partijom), pitanje je sad

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here