Gradska vlast Tuzle nastavlja “teror”: Bećirović podržava kriminal! (2)

3
1014

Drugarice i drugovi, kako ste dobrovoljno pristali da vas kradu i varaju skoro cijelu deceniju, neću vas upozoriti da popijete dozu sedativa prije nego vam saopštim tužnu vijest: Vi ćete useliti u stanove zgrade „15. maj“ onog dana kad kantonalni tužilac podigne optužnicu protiv prevaranata iz Grada Tuzla ili kad gradska vlast na čelu sa “pikzibnerom”, Jasminom Imamovićem, podnese ostavku. Dakle, malo morgen!

Građevinsko-zemljišna mafija, kao filijala cijelog holdinga, na jednoj je sjednici Gradskog vijeća donijela zaključak kojim se obavezala da će nedostajuća sredstva za završetak gradnje obezbijediti za mjesec dana. Laž je konstruisana da se zaustave javni protesti građana. Vlasnici stanova u koje ne mogu useliti čekali su i nedočekali pa su presavili tabak i stvar dali u ruke tužioca, koji je za vrijeme izgradnje zgrade, kao glavni inspektor tadašnje Općine, i sam sudjelovao u prevari! Zamislite kojom će brzinom raditi taj tužilac Ćazim Serhatlić? Mislim da će pored njega i puž prohujati kao vihor!

Međutim, inteligencija kriminalaca, lopova, džeparoša, sjecikesa i drugih vagabunda se ne smije potcjenjivati. Oni su veoma pametni! Inače, kako bi mogli varati narod! To pokazuje slijedeći tok radnje.

Na prijedlog mudrog “pikzibnera” i mudrih mu saradnika, prije pola mjeseca je održana vanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj je donešena “Odluka o promjenama Odluke o…”, kako bi se moglo mijenjati jedno građevinsko zemljište za drugo, uprkos usvojenim urbanističkim, prostornim, građeviskim i drugim dokumentima. Vijećnici, sve sama klijentela gradskih vlasti, usvaja odluku ne znajući o čemu je riječ! Tada smo shvatili da se nešto iza brda valja. I, prije osam dana, zavaljala se i druga vanredna sjednica, kao da je riječ o ratnom stanju ili prirodnoj nepogodi.

Na dnevnom redu našla se samo jedna tačka i to za glasanje, a ne raspravljanje: zamjena jednog građevinskog zemljišta za drugo građevinsko zemljište koje je pod hipotekom. Šta će o tome reći Porezna uprava!? O razlozima zamjene, niko ništa nije rekao. Na glasanju su samo vijećnici SBB bili uzdržani. Nismo mogli glasati za nešto što nam je nejasno, rekao je šef kluba SBB, Elvir Kasumović.

Priliku da dokaže kako su interesi vječni, a ljubav i mržnja prolazni, iskoristio je Mirnes Ajanović hvalospjevom o mudrom gradonačelniku i njegovim mudrim saradnicima. Tek poslije sjednice na kojem je donešena odluka o nepoznatom, vijećnike je Ajanović obavijestio da će se zamjenom zemljišta završiti gradnja „15. maj“. Kako? Samo pod uslovom da Gradsko vijeće sruši urbanistički plan i da hektar zemljišta uz „15. maj“ pogodnom tajkunu da napravi neki poslovno-stambeni objekat, a on bi završio radove na „15. maju“!

Kako je ta kombinatorika puna prepreka i nemoguća, teror gradskih vlasti i gluhonijemi državni aparat će i nadalje terorisati vlastite građane. Zato molimo, Denisa Bećirovića, kandidata za državi trovrh, da pokaže malo ljudskosti, odgovornosti i pravičnosti prema svojim sugrađanima. Jer, ako šutnjom i nečinjenjem štiti mali kriminal svojih drugova, pitamo se s kolikom šutnjom i nečinjenjem bi štitio veliki kriminal! (Piše: Ekrem AVDIĆ)

3 Komentari

 1. Prosto ne mogu vjerovati da poslije ovakvih tekstova prozvana-inkriminirajuća gradska uprava zajedno sa tajkunima iz Vijeća ili pak tužilaštvo sa druge strane može ostati mrtvo hladno i ne reagovati.
  Možda gradonačelnik ne mora jer svoj fijasko zajedno sa Jaranom treba zakulisno pretvoriti u pobjedu ali Tužilaštvo MORA,MORA,MORA ……. sve dok nekome ovo ne postane noćna mora.
  P.S.
  Vjerojatno je autorski lapsus “hektar” ali i da je 100 m2,puno je!!
  Žalosno je što u ovoj državi novinari moraju voditi istrage umjesto dobro plaćenih tužioca.

 2. U pravu ste – oprez.
  Prateći bolesnu kreativnost ovih zakulisnih manipulatora I prodavača magle nebi me ćudilo da zamjenu beskorisnog zelenila koje je bajagi slučajno ostalo neprodato u vlasništvu stanara providno pravdaju proširenjem ceste ili još populističkijom idejom izgradnje novog “skvera”.
  Time bi svoj fijasko prozirnim trikom pokušali preokrenuti u novu populističku žvaku pa nezaštićene pješake na najprometnijoj gradskoj raskrsnici pretvoriti u glinene golubove!
  Samo je pitanje skime će napraviti sličnu trampu I ko bi opet bio žrtva ovakvih besmislica. Euzubillah!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here