Gradonačelnik Širokog Brijega se ogradio od navijača koji su vrijeđali BiH

2
210

Gradonačelnik Širokog Bijega Miro Kraljević ogradio se od navijača, koji su nakon pobjede reprezentacije Hrvatske u srijedu navečer u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji vrijeđali Bosnu i Hercegovinu, na ulicama tog grada.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima grupa navijača iz Širokog Brijega vrijeđa Bosnu i Hercegovinu, te skandiraju da mogu bez Federacije BiH, nakon što se pobjedom nad Engleskom Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala u finale Svjetskog prvenstva.

Objavljen je i snimak mladića iz Mostara, koji nakon pobjede Hrvatske uzvikuje “Nož, žica, Srebrenica”.

Gradonačelnik Kraljević je agenciji Patria rekao da postoje grupe navijača koji prave izgrede na sportskim događajima, ali da je siguran da ti navijači ni sami ne znaju zbog čega to rade. Takvi navijači, dodao je, ne predstavljaju svoj klub na pravi način, bez obzira o kojem klubu se radilo.

“Širokom Brijegu je potrebno Sarajevo, kao što je Sarajevu potreban Široki Brijeg”, rekao je Kraljević, dodajući da sport mora biti odmor za porodicu, a ne izvor tenzija.

2 Komentari

  1. Navijač koji je svojim javnim istupom vrijeđao državu u kojoj živi, vrijeđao i iznosio mržnju prema drugom narodu, ima i svoje ime, a i svoje prezime.
    Postoje snimci, a valjda su taj dan radili oni koji se brinu za javni red i sigurnost građana. Ako je neko maloljetan, to ne opravdava njegov postupak, a u krajnjem slučaju ima punoljetne roditelje. Ovako, nanesena je šteta ogromnoj većini onih koji u svom slavlju i veselju ne zaslužuju da budu dio te “gomile”. U najmanju ruku sa tim neodgovornim ponašanjem sramote se oni koji u svom veselju opravdano, civilizirano i dostojanstveno slave uspjeh onih koje vole i čijem se uspjehu raduju.
    Ovo je sve više država gdje se mišići pokazuju i zakon vrijedi onda kada treba uhapsiti, privesti, te napisati kaznenu prijavu onome ko mirno, dostojanstveno i opravdano protestuje, ko se bori za svoja prava koja su mu drastično uskraćena. Tragično je kada “zakon vrijedi” prema obespravljenom radniku i veteranu-demobilisanom borcu, a prema spodobama koji omalovažavaju, vrijeđaju i ruše temelje države, ostaje se slijep.
    Kad-tad, takva selektivnost odbiće se svima nama od glavu. Prije svega, mirnim posmatračima koji sve to “aminuju” i koji ne poduzimaju ništa.

  2. Ovi škutori su ostali zarobljeni u vremenu i prostoru,danas gledam kako horski koriste ustaške pozdrave,pa oni su veliko zlo ne samo za svoju zemlju,već i za Hrvatsku koju svojataju.Ovdje neće a tamo nemogu,nije im lako.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here