Gradačac: Eko akcija „Očistimo općinu za 6 dana“

0
329

U povodu Dana planeta, koji se u svijetu obilježava 22. travnja, a u organizaciji Udruge „Eko-zeleni“, u Gradačcu je danas počela šestodnevna eko akcija pod nazivom „Očistimo općinu za 6 dana“

U narednih 6 dana planirano je uklanjanje divljih deponija u svim mjesnim zajednicama, uklanjanje smeće iz riječnih vodotoka te čišćenje obale i dna jezera „Vidara“.

Tajnica gradačačke udruge „Eko-zeleni“ i terenska koordinatorica ove akcije Nihada Zelinkić kazala je u izjavi za Fenu da će u eko akciji, uz članove eko udruge, sudjelovati građani svih mjesnih zajednica, učenici osnovnih i srednjih škola, vjerske zajednice, djelatnici javnih ustanova i poduzeća te članovi Ronilačkog kluba „Vidara“ i Udruženja sportskih ribolovaca „Hazna“ Gradačac.

– Očekujemo da će u ovoj šestodnevnoj eko akciji sudjelovati preko 1 500 stanovnika naše općine i da će akcija ispuniti ciljeve te da će naša sredina biti puno ljepša – istaknula je Zelinkić.

Dodala je da su osnovnim i srednjim školama dodijeljeni alati za eko sekcije i sadnice koje će tijekom akcije biti posađene. (f, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here