Grabčanović: Protiv Gruda smo napravili 50 tehničkih grešaka, a izgubili smo samo s dva gola razlike!

0
174

Završnica Kupa BiH za rukometašice igrat će se u Grudama 18. i 19. maja, a stručnjaci najveće šanse za plasman u finale daju ekipama Gruda i Jedinstva iz Tuzle, a mnogo manje Izviđaču iz Ljubuškog i Miri iz Prijedora.

Stručni štab Jedinstva: Suljanović, Grabčanović, Suhi, Horozović, Kušmić-Jogunčić, Kabil (Foto: Miro Petrović)

Neposredno pred početak polufinalnih susreta obavit će se izvlačenje parova, pa se može dogoditi da se prije finala sastanu glavni favoriti, četverostruke prvakinje BiH Grude i Jedinstvo.

Trener Tuzlanki Elmir Grabčanović kaže da ne bi imao ništa protiv da se u polufinalu sastanu s domaćinom završnice.

– Volio bih izvuči Grude, jer nakon što sam pregledao snimak našeg susreta od prošle subote, evidentirao sam čak 50 tehničkih pogrešaka naših igračica, a ipak smo izgubili samo s dva gola razlike (28:30). Bilo je tehničkih pogrešaka i na njihovoj strani, ali daleko manje – kaže Grabčanović za Fenu.

Smatra da se takva statistika u rezultatski važnijoj utakmici ne može ponoviti.

– Uvjeren sam da ih možemo dobiti, a možda će to biti lakše u polufinalu nego u finalu. Ipak, sačekat ćemo žrijeb parova, a mi ćemo se za Kup posebno pripremiti i vjerujem da imamo šanse za osvajanje trofeja – zaključio je Grabčanović.

Inače, Gruđanke su osvojile dva posljednja trofeja Kupa BiH, a prije toga pehar su osvajali banjalučki Borac 6 puta, Jedinstvo 4, Izviđač CO 3, Željezničar (Hrasnica) i Katarina 2 puta, dok je to jednom uspjelo Miri iz Prijedora. (f, mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here