Grabčanović povukao kandidaturu za direktora ženskih rukometnih selekcija BiH!

0
293

Trener rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa, Elmir Grabčanović, odustao je od funkcije direktora svih ženskih rukometnih selekcija BiH, saznaje FENA.

Iako je nakon nedavnog razgovora s čelnicima RS BiH prihvatio ponudu da preuzme ulogu obnovitelja sada nepostojećih ženskih reprezentacija BiH, Grabčanović je nakon rasprave na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora RS BiH na Ilidži, o imenovanju direktora ženskih selekcija i selektora četiri reprezentacije – A , U-18, U-16, U-14, povukao svoju kandidaturu.

– Prvobitno je dogovoreno da me imenuju direktorom svih selekcija i da predložim selektore svih reprezentacija. Obavio sam konsultacije sa RS RS i pojedinim klubovima u Federaciji BiH, a jučer su članovi UO postavili neke nove, za mene neprihvatljive uvjete. Naime, htjeli su da budem do daljeg v.d. direktora i da se formira samo jedna selekcija, što nisam prihvatio. Jednostavno, nisam želio da budem samo figura u tuđim rukama – izjavio je Grabčanović za Fenu uz napomenu da će se svim kapacitetima posvetiti ekipi koju trenira, rukometašicama Jedinstva AtlasRelax.

Upravni odbor RS BiH, kako doznaje Fena, nije jučer imenovao drugu osobu za direktora ženskih selekcija, jer je Grabčanović bio jedini kandidat.

Također, nije donesena odluka o imenovanju selektora nijedne od četiri buduće ženske reprezentativne selekcije BiH. (f, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here