Govedarica: Ne kući se tako kuća, Milorade

0
145

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica smatra da je dobro da danas u parlamentu RS-a nije usvojena odluka Vlade RS-a o prodaji državnih akcija Rudnika željezne rude Ljubija Prijedor firmi Israeli investment group.

“Vlada RS-a je dovela RS do ruba propasti i nije im preostalo ništa drugo osim prodaje prirodnih resursa. Ne kući se tako kuća, Milorade”, poručio je Govedarica predsjedniku RS-a, uz očekivanje da Milorad Dodik više neće predlagati prodaju Ljubije, jer je već četiri puta “padala”.

Smatra da je „obična prevara“ tvrdnja predstavnika Israeli investment group da bi zaposlili 320 radnika da je odobrena odluka o prodaji Ljubije te da bi Vlada RS-a trebalo da razmisli kako da nastavi saradnju s ArcelorMittalom u Prijedoru o pitanjima od interesa za RS, kako bi je zaštitila od “transfernih cijena”.

Narodna skupština RS-a danas nije usvojila odluku Vlade RS-a o prodaji 64,99 posto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude „Ljubija“, Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

Za taj prijedlog glasalo je 39 narodnih poslanika, protiv su bila 34, a suzdržanih je bilo sedam.(f,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here