Glumci Glođo i Ristanović najbolji na Festivalu glumaca BiH

0
241

Peti festival glumaca BiH završen je sinoć u Konjicu, a nagrada za najbolju glumicu pripala je Vanesi Glođo za ulogu ‘Klare’ u predstavi ‘Radnja na uglu’, Kamernog teatra 55, Sarajevo.
Nagrada za najboljeg glumca pripala je Aleksandru Ristanoviću, za ulogu ‘Lefterisa’ u predstavi ‘Mlijeko’, Studentskog pozorišta Banja Luka.

Peti festival glumca Bosne i Hercegovine u Konjicu zatvorio je ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović, koji je u svom obraćanju naglasio značaj kontinuiteta i razvoja Festivala glumaca BiH u Konjicu, te posebno uputio zahvalnost organizatorima na uloženom trudu u afirmaciji umjetničkih vrijednosti teatra Bosne i Hercegovine i regije.

Tijekom svečanosti direktor Festivala glumca BiH Benjamin Mušinović kazao je kako je to jedini festival u Bosni i Hercegovini koji posebnu pozornost i poštovanje posvećuje najznačajnijim akterima kazališnog čina, glumcima i glumicama, priopćeno je iz Javne ustanove “Narodni univerzitet Konjic”. (Fena)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here