Gimnazija “Ismet Mujezinović” u petak otvara svoja vrata svim osnovcima

0
588

Tuzlanska Gimnazija „Ismet Mujezinović” koja je preuzela dugu tradiciju Učiteljske škole već unazad 19 godina pokazuje kako se učenici koji završe neki od njenih smjerova, lako upišu na željene fakultete i još lakše uhvate u koštac sa novim obavezama.

Razlozi su, ističe direktorica Alma Mujkanović, stručan ali i inovativan nastavni kadar koji i najzahtjevnije nastavne cjeline učenicima nastoji predstaviti upotrebom multimedijalnih sadržaja. Itekako motivirajuće djeluje i sama školska zgrada koja, izgrađena tek prije desetak godina, učenicima nudi najsavremenije uslove rada.

“Bogat bibliotečki fond, laboratorije za eksperimentalno izvođenje nastave iz prirodnih nauka, amfiteatar, tehnički opremljeni kabineti, informatički kabinet sa oko 30 računara, sportska dvorana opremljena profesionalnim sportskim rekvizitima – samo su dio tehničkih uslova na koje stavljamo akcenat kada je u pitanju naša škola” – kaže direktorica Mujkanović.

Posljednje dvije školske godine osim u opći, pedagoški i jezički smjer, učenici se mogu upisani i u zdravstvenu gimnaziju koja kvalitetno znanje iz općih predmeta, dodatno obogaćuje predmetima medicinskog usmjerenja, a koji su dobar temelj za nastavak školovanja na Medicinskom ili bilo kojem drugom fakultetu.

Iz ove gimnazije, veliki broj učenika otišao je u inostranstvo s ciljem nadogradnje svog znanja, a činjenica da su samo rijetki imali jezičke ili neke druge prepreke, dokaz je da se sa tim učenicima radilo kvalitetno, predano i posvećeno kako na časovima nastave stranih jezika, tako i prirodnih, društvenih nauka ali i IT-a.

Gimnazija “Ismet Mujezinović”, njen kolektiv ali i učenici zato će već u petak 20. aprila osnovcima, njihovim roditeljima ali i svim zainteresovanim posjetiocima predstaviti sve svoje uspjehe, kao i uslove u kojima rade. Dan otvorenih vrata, koji svake godine okupi stotine maturanata osnovnih škola, i ove godine če biti realizovan u petak od 12:00 do 14:00 sati.

Čitav niz interaktivnih radionica, praktične nastave, kao i drugih sadržaja, učenici Gimnazije “Ismet Mujezinović” pripremili su kako bi na što jednostavniji način približili sve ono čime se u ovoj školi bave.

Škola se nalazi u ulici Muhameda Hevaija Uskufija b.b. u Tuzli u kojoj će vas osim otvorenih vrata, “čekati i širom otvorene ruke vaših novih profesora, ali i školskih kolega” – poručila je direktorica Mujkanović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here