Gimnastički klub Tuzla poziva na upis u školu ritmičke gimnastike

0
1307

Gimnastički klub Tuzla na incijativu roditelja i djece odlučio je da pokrene nove aktivnosti u klubu. Naime, radi se isključivo o ritmičkoj gimnastici za djevojčice.

Pozivaju sve zainteresovane djevojčice, uzrasta četiri godine i starije, da se pridruže i upoznaju ovaj predivni sport, koji razvija osjećaj za ritam, muzikalnost, utječe na lijepo i pravilno držanje tijela, elegantno oblikovanje mišića, fleksibilnost cijelog tijela, gracioznost pokreta, razvoj motoričkih sposobnosti.

Interesovanje u Gimnastičkom klubu Tuzla je iz godine u godinu sve veće prema bazičnom sportu.

Ovaj sport rezultira i sigurnošću samopredstavljanja pred drugima i otvorenijom verbalnom komunikacijom, navikom bavljenja sportom i općenito kretanjem.

Upis za nove članice vrši se već od 24. oktobra, u sportskoj sali Osnovne škole Jala ili Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli (od 29 sati), a prijave se također mogu izvršiti na klupskoj Facebook stranici ili putem e-maila: atikovica.almir@gmail.com.

Redovni termini će se održavati utorkom i četvrtkom: od 19,00 do 20,30 i subotom od 10,00 do 11,30 sati.

Sa djecom rade dvije iskusne trenerice koje su završile Fakultet za tjelesni odgoj i sport a koje imaju dugogodičnje iskustvo u radu sa djevojčicma.

Za sve dodatne informacije i pitanja zainteresirani roditelji mogu se obratiti na kontakt telefon (viber): 061/830-730, saopćeno je iz Gimnastičkog kluba Tuzla. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here