Gašić: Ušli smo u Ligu 6 s najmlađom ekipom

0
369
Velimir Gašić: Radom i strpljenjem do uspjeha

Dva kola prije kraja prvog dijela prvenstva košarkaši OKK Slobode plasirali su se u Ligu 6, tako da sutrašnji susret protiv ekipe Kaknja nema poseban rezultatski značaj.

Trener Velimir Gašić i pored toga ne dopušta igračima nikakvo opuštanje, jer smatra da moraju biti spremni za drugi krug i Ligu za prvaka.

– Najmlađa smo ekipa u ligi i zbog toga je ovaj uspjeh značajniji. Pogotovo kada se zna da su nas na početku sezone pratile brojne nedaće i povrede igrača. To se u početku, uz neisksustvo, odrazilo na rezultate. Na utakmici sa Zrinjskim u Mostru, u igru smo uveli košarkaša koji je 2001. godište što je rijetkost u evropskoj košarci – naglasio je trener Gašić na današnjoj konferenciji za novinare.

Podsjetio je da je OKK Sloboda protiv Kaknja igrala u pripremnom razdoblju, a i nedavno u prvenstvu.

– S te strane nema nepoznanica, niti išta znači što smo ih pobijedili u Kaknju. To je dobra i iskusna ekipa. Vjerujem da će publika doći da podrži ovaj mladi tim i na sutrašnjoj utakmici, a nakon toga i u Ligi 6 – zaključio je Gašić.

Nedžad Muratović: zadovoljni smo zbog plasmana u Ligu 6

Jedan iz plejade mladih igrača, koji krupnim koracima napreduje i već je bitna poluga tuzlanskog sastava, Nedžad Muratović, kaže za Fenu da se nada u nepobjedivost Mejdana.

– Vrijedno smo radili od početka prvenstva i to nam se isplatilo. Izuzetno smo zadovoljni što smo dva kola prije kraja obezbijedili plasman u Ligu za prvaka. Respektujemo ekipu Kaknja, ali vjerujem da ćemo s podrškom kakvu imamo u našem Mejdanu doći do nove pobjede – rekao je Muratović.

Utakmica OKK Sloboda – Kakanj igra se sutra od 19,30 sati. (f, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here