Foto: Saobraćaj na području TK otežan i usporen, pojedini lokalni putevi neprohodni

0
464
Tuzla, Brčanska Malta (Foto: Miroslav Petrović)

Na području Tuzlanskog kantona tokom noći je palo pet do 20 cm novog snijega. Saobraćaj na području tog kantona odvija se otežano i usporeno, a ekipe za zimsko održavanje puteva su na terenu.

Pojedini lokalni putevi su neprohodni zbog neodržavanja. Uglavnom se radi o visinskim mjesnim zajednicama, do kojih i ne saobraća javni gradski prijevoz.

Tuzla, Brčanska Malta (Foto: Miro Petrović)

I na području općine Gračanica palo je oko 20 cm novog snijega, te je visina snježnog pokrivača od 30 do 40 cm. Saobraćaj se odvija otežano zbog neočišćenog i ugaženog snijega. Saobraćaj za Lukavicu preusmjeren je preko Doboja.

Općina Lukavac razmatra mogućnost održavanja vanredne sjednice štaba radi angažiranja dodatna mehanizacija koja bi očistila visinske dijelove. Najteža situacija je na području ozrenskih sela Tumare, Panjik, Smoluća, Jaruške i Šikulje.

Novih 10 do 20 cm snijega palo je i na području općine Kladanj, a saobraćaj preko Karaule odvija se otežano zbog ledene podloge na pojedinim mjestima.

Stanje u ostalim općinama Tuzlanskog kantona je zadovoljavajuće, saobraćaj se otežano odvija na svim putnim pravcima. Mehanizacija za čišćenje puteva je na terenu. (Fena – Foto: Miro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here