Festival rakija ‘Salines Spirit Fest’ 30. novembra u Tuzli

0
600

Drugi festival rakija “Salines Spirit Fest” bit će održan 30. novembra u hotelu “Tuzla” u Tuzli, saopćili su organizatori.

Navode da će posjetioci na jednom mjestu imati priliku kušati sve što vrijedi od voćnih rakija iz cijelog regiona, uz bogatu gastronomsku ponudu. Jedna od novina je i to da SSF ove godine proširuje svoju ponudu tako da će osim rakija biti predstavljena i ostala žestoka alkoholna pića.

Prošli festival bio je posebno zanimljiv izlagačima jer su imali priliku na jednom mjestu upoznati veliki broj ugostiteljskih radnika i distributera iz tuzlanske regije, ali i iz cijele BiH. Većina od njih je već najavila svoj dolazak i ove godine.

Osim izložbenog dijela festivala i ove godine Salines Spirit Fest će imaće i svoj takmičarski dio u okviru kojeg će stručni žiri (Predrag Vukosavljević, profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu; Nerma Spaho sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ljubiša Stanković sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu) ocijeniti uzorke, te im dodijeliti priznanja.

Na festivalu će biti održano i nekoliko stručnih predavanja sa diskusijom, o pripremi i proizvodnji rakije, najavili su organizatori. (f, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here