Fazlić traži otkazivanje za sutra najavljene Skupštine Tuzlanskog kantona

0
671

Povjerenik Odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Tuzlanskom kantonu (TK) Amir Fazlić traži da predsjednik Senad Alić otkaže za sutra najavljenu sjednicu Skupštine Kantona, koja bi trebalo da bude posvećena raspravi o povjerenju Vladi Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA.

Amir Fazlić, predsjednik povjereništva SDA za TK

Uz obrazloženje, Fazlić ističe da to treba učiniti u cilju zaštite interesa SDA.

Osim Aliću, dopis je uputio Klubu poslanika SDA, kantonalnom premijeru i ministrima u Vladi Kantona koji su članovi Stranke demokratske akcije.

– Obavještavam vas da je dana 14.02.2018. godine Predsjedništvo SDA BiH donijelo Odluku o razrješenju svih organa i imenovanju Povjereništva za Kantonalni odbor SDA TK. Članom 4. spomenute odluke deflnisano je da u skladu s odredbama člana 85. Statuta SDA, Povjereništvo će voditi sve poslove Kantonalnog odbora SDA TK-a, a članom 3. te odluke Amir Fazlić je imenovan za predsjednika Povjereništva Kantonalne organizacije SDA.

Predsjednik Skupštine Senad Alić i premijer Bego Gutić: Fazlić ili Kukić, pitanje je sad

Podsjećam vas da je Predsjedništvo SDA na jednoj od ranijih sjednica dalo punu podršku Vladi Tuzlanskog kantona i premijeru Begi Gutiću, a isto tako vam je poznata činjenica da je Izvršni odbor KO SDA TK u nekoliko navrata dao punu podršku Vladi Tuzlanskog kantona.

Odredbama člana 80. stav 5. Statuta SDA BiH propisano je da za sva važna pitanja klubovi poslanika SDA su dužni zatražiti i pribaviti mišljenje i stav nadležnih organa stranke s tog nivoa, a za strateški važna politička pitanja, od nadležnih viših organa stranke koja su za njih obavezujuća i nepoštivanje podliježe odgovornosti – naveo je Amir Fazlić u dopisu.

Tražeći da u cilju zaštite interesa SDA zakazana sjednica kantonalne skupštine bude otkazana, Fazlić navodi također da sva eventualna pitanja i probleme treba rješavati u okviru organa SDA.

Predsjednik Skupštine Senad Alić Šiljo još se nije očitovao glede Fazlićevog zahtjeva. (f, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here