Facebook blokirao stranicu koja objavljuje vijesti iz Međugorja

0
377

Stranicu na kojoj se objavljuju vijesti o Međugorju i tamošnjim ukazanjima blokirao je Facebook.

Kako su objavili na medjugorje-info.com dobili su obavijest od Facebook da je stranica uklonjena jer “sadržaj objavljen na stranici nije u skladu s Facebookovim uvjetima i standardima zajednice”.

U objavi tvrde kako “nisu dobili nikakvo upozorenje niti pojašnjenje”.

Žalili su se

“Prvo je smanjen doseg objavljenog sadržaja stranice, a onda je stranica ugašena uz obavijest da – sadržaj trenutno nije dostupan.

Žalili smo se na taj postupak Facebooku ali odgovor još nismo dobili. U međuvremenu naši članci ne dolaze do dijela čitatelja koji ih “otvaraju” preko društvenih mreža, niti se mogu dijeliti preko Facebooka.

Za sada nam nije poznato je li stranica trajno ili privremeno uklonjena, a nije nam poznato ni zašto se Facebook “odlučio” na taj korak”, objavljeno ne na web stranici portala Medjugorje-info. Oni smatraju kako će Facebook revidirati odluku o uklanjanju njihove stranice jer “Facebook uklanja postove koji se odnose na direktne prijetnje, samoozljeđivanje, terorističke poruke, verbalno zlostavljanje ili zastrašivanje, napade na javne figure, kriminalne aktivnosti, seksualno iskorištavanje i slično”.

“Svi se naši tekstovi objavljuju u skladu sa Standardima zajednice Facebook, tako da je moguće da se radi o cenzuri na društvenim mrežama najvjerojatnije radi lažnih prijava”, poručuju s portala.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here