Džumhur završio nastup na Wimbledonu!

0
372

Britanski teniser Aljaz Bedene savladao je bh. tenisera Damira Džumhura u 2. kolu Wimbledona rezultatom 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3, 6:3.
Britanac je uoči meča s najboljim bh. teniserom s jednim breakom nakon 66 gemova slomio hrvatskog tenisera Karlovića. Poznato je da je s našim teniserom dobar prijatelj, a rekao je da je Džumhuru posudio opremu za prvo kolo. S druge strane, Damir u najavi meča tvrdio da se osjeća odlično.

Oba tenisera pokazalo su nervozu na otvaranju meča pa su izgubili po jedan svoj servis. Potom su zaigrali znatno bolje, a kod rezultata 4:3 za Bedena, Džumhur gubi još jedan servis. Britanac je to iskoristio i osvojio prvi set bez puno problema rezultatom 6:3.

Damir je i drugi set, kao i prvi, otvorio gubitkom svog servisa. Ipak, naš teniser ubrzo uzima dva breaka i dolazi u veliku prednost od 4:1. Set je rutinski priveo kraju, revanširao se Bedenu i izjednačio rezultat na 1:1.

Nakon 1:1 u trećem setu i izgubljenog servisa Britanca činilo se da meč ide u korist Džumhura. Međutim, Bedene se ponovo budi, preokreće rezultat i na kraju lakše nego očekivano uzima treći set te dolazi u vodstvo do 2:1. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here