Džinovski ‘pacov Tramp’ u blizini Bijele kuće

0
337

Ogromna figura na naduvavanje koja prikazuje američkog predsjednika Donalda Trumpa u obliku pacova postavljena je u centru Vašingtona u blizini Bijele kuće, piše list “Hil”.

List navodi da je pet metara visoku figura napravio vlasnik njujorške galerije Džon Post Li koji joj je dao ime na latinskom “Castigat Ridendo Mores” (lat. Kritikuje običaje kroz humor).

“Zapravo, nisam mislio da ga ismijavam. Želio sam da sarkastično pokažem kako on umanjuje vrijednost drugih ljudi”, rekao je vlasnik galerije. ​

Ranije je u blizini Bijele kuće postavljena figura na nadovavanje pileta visine oko devet metara sa frizurom koja liči na Trumpovu.

Trump je često izvor inspiracije za 2umjetnike”. Početkom mjeseca na Menhetnu se pojavila skulptura Trumpa koji hrani golubove svojim porukama sa Twittera u obliku kolačića.

U junu je Njujorčane obradovala izložba predsjednikovih tvitova, a američki komičar čak je snimio trejler za nepostojeći film zasnovan na jednom od saopštenja američkog lidera na Twitteru. (agencije)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here