Džeko bi opet igrao u Premiershipu: Možda je prekasno, ali vidjet ćemo šta će biti

0
237

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko je u razgovoru za ugledni Sky Sports otkrio da voli igranje u Engleskoj i Premiershipu, ali da je sada možda i prekasno za novu avanturu na Otoku.

Džeko je u Manchester City stigao 2011. godine, a u dresu ovog kluba osvojio je dvije titule prvaka Engleske. Džeko ne krije da bi prije kraja nogometne karijere želio još jednom igrati u Engleskoj, ali da je iz ove perspektive malo prekasno.

Dijamant je u januaru bio vrlo blizu prelaska iz Rome u Chelsea, ali je ipak odlučio ostati u Rimu i ovaj klub je odveo do historijskog polufinala Lige prvaka u kojem je poražen od Liverpoola.

“Što se tiče Premiershipa, možda je prekasno. Tamo sam proveo lijepe četiri i po godine, uživao sam svake minute na terenu. Jednostavno, volim Englesku i volim Premiership. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, neke stvari nije lako predvidjeti, a moram reći da sam trenutno sretan u Romi”, kazao je Džeko.

Novinare je zanimalo i Džekino mišljenje za predstojeću utakmicu Lige nacija u kojoj BiH igra protiv Sjeverne Irske.

“Očekujem tvrdu utakmicu, sličnu onoj prvoj koju smo u Belfastu odigrali. Nadam se da ćemo igrati bolje i na kraju ostvariti pobjedu, što je najvažnije. U prvoj utakmici smo imali malo sreće”, dodao je Džeko.

Susret između Bosne i Hercegovine i Irske igra se od 20:45 sati na stadionu Grbavica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here