Društvena hronika: Ludilo nekontrolisane vlasti

4
899

Tuzlanski mediji, radiijske i televizijske stanice, „Front slobode“, kao duhovnu baštinu grada i cijele be-ha, neovlašteno i divljački je ukinuo lokalni Vladar, imaju pravo da prešute i zataškaju svaku njegovu i svinjariju njegovih slugu. Takođe, imaju pravo da lažu o velikim postignućima Vladara i slugana mu, kao što je genijalna odluka da se 11,5 dunuma zemlje dade besplatno slovenačkom „Merkatoru“, da se za 1,5 miliona maraka slovenačkom kriminalnom holdingu “Dva zvon” proda 32 hektara zemljišta industrijske zone, da se za bezvrijedne certifikate privatizira javno dobro Centralno grijanje, da se kadrovima i službama poigrava kao sa privatnim vlasništvom, da se “ukine” Međunarodna galerija portreta, da se privatne zabave Vladara proglašavaju kulturnim događajima, da se, ukratko, slavi ludilo nekontrolisane vlasti.

Najnovije ludilo i ostrašćenost, Vladar demonstrira u pokušaju da ignoriše kantonalni i federalni zakon, pa i vlastiti konkurs za izbor Gradskog pravobranioca. Njegova je komisija učinila radnje na ivici krivičnog djela, ili preko nje. Komisija Vladarevih dogužnjaka je „konstatovala da kandidati u potpunosti ispunjavaju opće i posebne uslove utvrđene Javnim oglasom“. Vladarev kandidat, Mirsad Delić, nije ispunio nijedan od uslova. Nije afirmisani i dokazani pravni djelatnik u potrebnim poslovima, krivično je osuđivan, a komisija mu je izmislila da je četiri godine, nakon odsluženog zatvora, bio sudija Suda za prekršaje.
Drugi kandidat, odnosno kandidatkunja Sabina Jusić, ispunjava sve uvjete, a nije predložena! Zašto?

Rečena gospođa je 16 godina radila u službi za Geodetske i imovinsko-pravne poslove. Onda je njen suprug, advokad Muhamed Jusić, tražio obnovu postupka u Službi za stambene poslove koja je nezakonito stan Vesne Lukić ,odnosno, stan njene majke Ninele Markudov, do rata predsjednice SUBNOR-a Tuzle, dala Vladaru Jasminu Imamoviću!

Tada je Vladar smijenio šefa Službe Faruka-Mišu Ajaza, gospođu Jusić prebacio u Inspekcijske službe. Dakle, Vladar ne prašta. Naročito stručnim i poštenim osobama. Njena stručnost i poštenje, jesu njen grijeh!

Dakle, svi potrebni papiri bili su poslani vijećnicima Gradskog vijeća. No, kako je stvar provaljena na ovom portalu i „Avazu“, ta se svinjarija povukla sa dnevnog reda! I, šta sad kad je car go?!

Komisija mora dati obrazloženje za svoj (ne)rad. Popljuvati, pa polizati, teško je. Drugog kandidata Vladaru ne smiju ni spominjati, jer se odmah hvata kutije sa sedativima. Dalje nasilje nad zakonom mu se ne isplati. Ostaje mu da kao kralj Ibi drekne: “Moj narod je sranje. Moram da promijenim narod!”. Što će reći da će Vladar, uprkos tome što je konkurs završen, promijeniti komisiju i izabrati svog pravobranioca. I to hitno!

Zašto se Vladaru hiti? On želi da što prije realizuje podvalu na koju su vijećnici Grada pristali. Riječ je o tome da će Vladar kupiti tri bezvrijedne parcele zemljišta u naselju Miladije, pod izgovorom da se radi o opštem interesu. Ustvari, radi se o tome da država kupi zemljište za proširenje ceste za nigdje, ali do privatnog posjeda! Tu su podvalu „stručno“ obrađivale toliko hitno da su čak, jedne subote radile do kasne noći! Cijelu dokumentaciju prevare u razvoju, uskoro ćemo „objaviti senatu i narodu“. (Piše: Ekrem AVDIĆ)

4 Komentari

  1. Ti sedativi sto se danas koriste mali su za budalu i bolesnika kakav je imamovic njemu treba tableta ko gurabija a pitanje je bili mu i to pomoglo.stace se i njemu u kraj nista se sakriti ne moze.sjetite se kad ga je selim postavio za nacelnika prvo je smjenio sve njegove pomocnike a na kraju i misu jer mu je posudio svalerku na dvije godine pa mu je vratio da ga ljubav ne prodje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here