Društvena hronika. Ludilo nekontrolisane vlasti (2)

11
818

Kako smo i najavili, ludilo nekontrolisane tuzlanske gradske vlasti se nastavlja udarničkim i slavodobitnim intenzitetom. Uz Dodikovu pjesmu „Ne može nam niko ništa!“. Dakle, na zadnjoj sjednici Gradsko vijeće je još jednom kupilo “muda”, misleći da su bubrezi! Vladar Tuzle je još jednom podvalio.

Ovoga puta, nekoliko parcela „Odlukom o utvrđivanju javnog interesa izvođenja radova na rekonstrukciji postojeće saobraćajnice u kompleksu Dita s izgradnjom dvostranog uzdignutog trotoara” proglašeno je javnim interesom i, bar nekoliko njih, biće ekspropisano.

Kako je riječ o već postojećoj saobraćajnici koja je sasvim dovoljna i funkcionalna, dvostruko uzdignuti trotoari su za nepostojeće pješake u toj industrijskoj zoni. Očito, riječ je o širem zahvatu „općeg interesa“. Dakle, taj će se „opći interes“ za korist privatnih firmi, platiti novcem poreskih oveznika. Već sada i ja kandidiram put do vikendice „kao opći interes“ i molim Vladara da moju stvar uzme u svoje ruke i da je detaljno razmotri!

E, da je sad kojim slučajem na dužnosti Gradski pravobranitelj, mislim čovjek od znanja i poštenja, savio bi tabak i Vladaru napisao pismo ljubezno. U njemu bi rekao da nema nikakvog „općeg interesa“ u kupnji i dokupnji nekih parcela u zamrloj poslovnoj zoni čijim puten dnevno prođe par kamiona, a pješaka nema ni na vidiku. Nažalost, nema nam (poštenog) pravobranitelja, a naročito podobnog Mirsada Delića kojem je istekao rok trajanja!

Doduše, Vladar je pravni stručnjak za katastarske čestice, katastarske općine, grunt i ostale stvari vezane za zemljište i zemljišne knjige. Međutim, jedina mu je mana da zemljište privatnicima daje u bescijenje i džabe, i što od istih persona kupuje zemljište po golemim cijenama, makar Gradu i ne trebalo!

Iz bliskih krugova tuzlanskog Vladara, dobili smo neke skice na kojima su tri Vladareve službe danonoćno radile. Vladar je u pitanju! Kako se na raspolaganje onima koji ih rezumiju. Da nama, a naročito ublehama iz Gradskog vijeća, pojasne. Na obostranu poljzu iliti korist! (Piše: Ekrem AVDIĆ)

11 Komentari

 1. Ekreme pises o budali i bolesniku a jos vece zlo su vijecnici koji za pausal dizu i noge i ruke nadam se da ce budalu neko zaustaviti il sutovic il mup

 2. Poštovana Redakcijo hvala Vam!
  (Ne)poštovana gospodo Viječnici, sram vas bilo!!
  Ponukao me je ovaj tekst da ga malo i sama istražim pa sam zamolila sestrića, inače iskusnog geodetu, da pronađe ovaj Konkurs na službenim stranicama grada i provjeri o čijim se to privatnim parcelama radi na zvaničnoj stranici Federalne geodetske uprave.
  Frapiralo me!!!!
  Čak pet parcela pripada privatnoj tvrtki Tomcat od kojih su tri i navedene da su njegovo vlasništvo a dvije prešučene.Sve su vješto zamaskirane u dugomo nizu nabrojanih placeva.
  Znate li poštovani građani i Viječnici koji plačate svu tu svinjariju da se samo od tog “općinskog saradnika” treba ukupno otkupiti oko 4,5 duluma(za njega) beskorisnih kaiševa na kojim se ne može ništa graditi niti se drugačije iskoristiti. Jedan od njih je i onaj prikazan na slici, sa obje strane postojećeg puta.
  Zamislite koliko će Grad skupo platiti otkup tih kaiševa da bi se napravio dvostrani trotoar za hiljade radnika i pješaka koji korziraju tim gusto naseljenim dijelom grada?
  Dali je to ustvari neki novi dil da se pare ” s razlogom” prebace Jasminovojm dežurnom spasiocu Tomcatu i njima zatvori finansijska konstrukcija afere “15 maj”.
  Dali, ustvari, uživo gledamo, a boga mi i financiramo, nastavak kultnog filma “Spašavanje vojnika Rajana!?”
  Prosudite sami, Gospodo Viječnici.
  Od tužilaštva svakako nema fajde.

 3. Nije mi samo jasno kako ti službenici koji ovakve stvari rade i potpisujunemaju ni trunku samopoštovanja da pogledaju prvo sebe u ogledalo a onda svoju djecu i kažu : danas sam uradio pravu stvar, treba da se ponosite samnom!
  Umjesto toga, kupe mrvice sa Djasminovog stola i ukoliko saberu nekoliko takvih bodova nagradi ih nekom komisijicom.
  Njihovo je samo da se smješkaju…….duboko se prezirući unutar sebe,grčevito tražeći opravdanje….
  Jadna moja djeco

 4. Zgrada na B. Malti se gradi kao u legendi Skadar na Bojani. Ono sto je nakrivo poslo od pocetka opet se nakrivo ispravlja.

 5. Zašto su se ušutili oni iz SPO “15. maj”, je li njima odgovara ova nova prevara građana pa sad šute???

 6. Neće tu biti napretka dok je u Tužilaštvu Vladarev saučesnik u kriminalnim radnjama Tomo Ljubić. Vladar ga drži u džepu!

 7. priča je jasna….Da bi se završio 15 maj opština ne može direktno da da sredstva ali otkupi zemljište koje nikom ne treba i biće vuk siti i ovce na broju..a mi svi ovce..a faraon ne daje ništa džaba…lično sam obavio razgovor sa biznismenom koji je htio da u Tuzli pravi fabriku,pravu fabriku,farao mu tražio 50000 eura da ga pusti u grad,,,,pa vi gledajte…a faraona na sve strane

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here