Društo novinara BiH osuđuje ponašanje predstavnika NK Čelik

0
379

Društvo novinara BiH osuđuju ponašanje predstavnika Nogometnog kluba Čelik Zenica, posebno direktora stadiona Bilino polje Edina Omića, koji je u nedjelju, 10. februara, uskratio ulazak na stadion novinaru portala SportSport.ba Dini Kurbegoviću da prati prijateljsku nogometnu utakmicu između Čelika i Novog Travnika,

– Novinar Kurbegović obavijestio nas je da je pomenutu utakmicu redakcija SportSport.ba planirala raditi uživo, to jest imati tekstualni prenos sa svim zanimljivim detaljima meča, Međutim, dvadesetak minuta prije početka susreta, na službenom ulazu stadiona Bilino polje, direktor Omića mu je rekao da ne može ući na stadion i pratiti utakmicu jer “piše nekorektno o Čeliku i piše svakakve laži” – navodi se u saopćenju Društva novinara.

Društvo novinara BiH upozorava predstavnike Čelika da se ne mogu na ovaj način ponašati prema novinarima, uskraćivati im ulazak na Bilino polje da prate utakmice niti birati kome će dati a kome uskratiti pravo obavljanja posla, shodno tome da li je imao u proteklom periodu kritički osvrt prema ovom klubu s bogatom sportskom tradicijom ili ne. (F, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here