Dragičević: Lukaču gdje je snimak sa zgrade Ekvatora?!

0
323

Od zločinaca i ubica još uvijek nema saopštenja, istakao je večeras na Trgu Krajine u uvodu Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida čija sudbina nije poznata ni više od dva mjeseca nakon pronalaska beživotnog tijela u rijeci Crkvena.
-Pitanja za sve koji rade u institucijama i koji tamo primaju platu: Zašto ste mi ubili dijete?! Ko mi je ubio dijete?! – riječi su ogorčenog oca Davora.

-Natjerali ste me da objavljujem slike mrtvog sina. Natjerali ste me da ga vadim iz mrtvačnice i da ga ljubim u usta i da mu siječem kosu. Dokle više?!- rekao je Davor dodavši kako čitav MUP zna da je njegov sin ubijen.

– Izvršeno je podmetanje dokaza, među kojima i rizle, a zašto rizle to vam je jasno. Svi imate fotografije i vidite da nije proveo u kanalizaciji šest dana – kaže Davor.

Dragičević poručuje da mirno i dostojanstveno traži samo dvije riječi koje zločinci ne mogu da saopšte.

-Vama crkva zvoni, ne meni. Već više od 50 dana mi ne date da odem sinu na grob. Ubili ste njega, ubili ste mene – riječi su oca kojem je i danas podršku pružio veći broj Banjalučana.

– Lukaču gdje je snimak sa zgrade Ekvatora?! Zašto tužilaštvo još uvijek nije okvalifikovalo djelo. Tijelo Davida ću lično ekshumirati i nosiću ga u svaku zemlju. Budete li me j…. u mozak, vidjećete. Nisu ovo prijetnje – dodao je Davor i još jednom se svima zahvalio na podršci koju mu pružaju.

Okupljeni su još jednom otpjevali refren pjesme “Klinac u getu” koju je snimio David.

Davor Dragičević je ujedno optužio nadležne da sakrivaju dokaze, te da on kao konobar po profesiji već dva mjeseca prikuplja dokaze o ubistvu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here