Dragan Lukić novi trener tuzlanskih “labudica” (Foto)

0
577

Novi trener rukometašica tuzlanskog Jedinstva od danas je Šapčanin Dragan Lukić.

On će na klupu Tuzlanki sjesti nakon što je Elmir Grabčanović, koji je Jedinstvo vodio u prošloj sezoni, odlučio da apstinira u trenerskoj karijeri.

Lukić je poznato ime u svijetu rukometa. Bio je trener šabačkih klubova Metaloplatike i Medicinara, novosadske Vojvodine, te kluba All Etihad iz Bahreina.

– Lukić posjeduje EHF Master coach certifikat. S njim je dogovorena jednogodišnja saradnja, uz mogućnost produženja. Osim rada s prvom ekipom, bit će koordinator rada s mlađim selekcijama i intenzivno će raditi s onim igračicama koje su blizu ulaska u prvu ekipu – izjavio je za Fenu predsjednik Skupštine Jedinstva, Zvjezdan Karadžin.

Čelnici tuzlanskog premijerligaša danas su obnovili ugovore s Admirom Zvekić i Damljanom Bošnjak, a potpisali jednogodišnji s novom igračicom, lijevim bekom Andreom Mijailović, koja dolazi iz Loznice.

Nedavno je obnovljen ugovor i sa sestrama Martinom i Mateom Šumelj, tako da će u Jedinstvu prije početka priprema za novu sezonu, najavljenih za sredinu augusta, završiti popunjavanje igračkog kadra.

U radu sa mlađim selekcijama viceprvakinja BiH i dalje će raditi Nermina Kušmić – Jogunčić koja će, kako se očekuje, biti i asistent Lukiću u stručnom štabu ekipe. (mp, f, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here